Kadrolu ve Kadro Bekleyen Taşeron İşçilere TBMM'den Kötü Haber

Kadro bekleyen taşeron işçilerin sorunlarına dair TBMM'ye sunulan araştırma önergesi kabul edilmedi.

Kadro bekleyen taşeron işçilerin sorunlarına dair TBMM'ye sunulan araştırma önergesi kabul edilmedi. Taşeron işçilerin yaşadıkları sorunlar ile kadroya alınmayan taşeron işçilerin durumlarına ilişkin düzenlemelere dair sunulan önergenin içeriği haberimizde.

Taşeron işçilerin kadroya geçişlerinin ardından yaşadığı sorunlar ve mağduriyetler ile kadroya alınmayan taşeron işçilerin durumlarına ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi'nden bir soru önergesi gelmişti. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko taşeron işçilerin bu durumlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.



TAŞERON İŞÇİLER SUNULAN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ KABUL EDİLMEDİ



Kani Beko kadroya alınmayan taşeron işçilerin durumlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2018 yılında yapmış olduğu konuşmayı hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönem bir milyon işçiye kadro verileceğini ifade ettiğini açıklayan CHP'li Milletvekili Kani Beko, yalnızca 250 işçinin kadroya alındığını söyledi.



750 bine yakın taşeron işçiye maalesef kadro verilmedi ve bu arkadaşlarımız kamuda, belediyelerde ve özel idarelerde şirketlere alındılar diyen Kani Beko bu işçilerin mali açıdan yaşadıkları sorunlara değindi. Kadrolu kamu işçilerinin 5 bin TL maaş aldıklarını ifade eden Kani Beko asgari ücretle çalışan taşeron işçilere ise yüzde 4+4 zam yapıldığını söyledi. Kani Beko konuşmasına ikramiye konusuna ilişkinde açıklamalarda bulunarak kadrolu çalışan arkadaşlarımıza sosyal hakları verilirken şirket işçilerine, maalesef, sosyal hakları da verilmedi, dedi.



AK PARTİ'DEN YANIT GELDİ



CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun bu açıklamalarına ise AK Parti'den yanıt geldi. AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk konuya ilişkin açıklamalarında bu ifadelerin doğru olmadığını söyledi. Hiçbir ayrım yapılmadan alt işveren işçilerinin sürekli işçi olarak istihdam edildiklerini belirten Cemal Öztürk mali haklar konusunda ise mevcut toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan hakların sürdürülmesine imkan sağlandığını açıkladı.



Gündem Haberleri