Kafeler, Restoranlar Ve Lokantalar Ne Zaman Kapanacak?

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri yaygınlaşmaya devam ederken kafelerin, restoranların ve lokantaların ne zaman kapanacağı merak edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu işletmelerin koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayı süresince kapanacağını duyurmuştu.

Türkiye'de koronavirüs ile mücadeleye devam ediliyor. Bu kapsamda dönem dönem farklı tedbir kararları alınarak uygulamaya sokuluyor. Bu tedbirlerden en çok etkilenen mekanlar ise kafeler, restoranlar ve lokantalar oluyor. Bundan önce aylarca kapalı kalmak durumu yaşayan ve yalnızca paket servis ile varlıklarını sürdürmeye çalışan kafeler, restoranlar ve lokantalar için yine kapanma kararı alındı.

KAFELER, RESTORANLAR VE LOKANTALAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son kabine toplantısının ardından kafeler, restoranlar ve lokantalar için, “Lokantalar, kafeler ve restoranlar gibi işletmeler renk ayrımı yapılmaksızın yüzde 50 kapasite ile çalışabilecekler. Ancak Ramazan ayı boyunca bu işletmelerimiz müşteri kabul edemeyecekler. Kafeler, restoranlar ve lokantalar yalnızca paket servis usulü ile çalışabilecekler. Bu kaidenin belirlenmesinde iller arasında bir ayrım uygulanmayacak ve bu kural 81 ilde de geçerli olacaktır.” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kafelerin, restoranların ve lokantaların kapanması için Ramazan ayını işaret etmesi üzerine şimdi herkes bu işletmelerin ne zaman kapatılacağına gözlerini çevirdiler. Bu konu hakkında henüz bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak kafelerin, restoranların ve lokantaların kapanacağı söylenen Ramazan ayı bu yıl 13 Nisan'da başlayacak. Bu tarihe kadar bir karar alınıp kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Kafelerin, lokantaların ve restoranların kapanma zamanı ilk kabine toplantısında kararlaştırılıp uygulamaya sokulması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye'de koronavirüs tedbirlerine dair kararların alınıp uygulamaya sokuldu adres Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde yapılan kabine toplantıları oluyor. Ramazan ayı koronavirüs tedbirleri de ilk kabine toplantısında değerlendirilip karara bağlanacak. Bu karar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak. Peki ilk kabine toplantısı ne zaman yapılacak. Henüz resmi olarak açıklanmasa da ilk kabine toplantısının 12 Nisan 2021 Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Bu toplantıda kafelerin, restoranların ve lokantaların Ramazan Bayramı sonu olan 16 Mayıs 2021'e kadar kapatılıp yalnızca paket servis yoluyla çalışmalarına imkan tanınacak.

Gündem Haberleri