Kara Kış Geri Döndü, Meteoroloji Bugün Kar Yağışı Beklenen İlleri Açıkladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Bugün hava nasıl olacak” sorusuna yanıt veren günlük hava durumu tahminleri açıklamasını yaptı. Kar ve sağanak yağışlı iller ve bölgeler kamuoyuna duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından her gün yapılan hava durumu tahmini açıklamaları ile vatandaşlar hava olaylarına dair bilgilendiriliyorlar. 23 Mart 2021 Salı tarihli hava durumu değerlendirmesini Meteoroloji yayınladı. Bugün Türkiye'de gerçekleşecek hava olayları il il ve bölge bölge bildirildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'nin verdiği bilgilere göre bugün Türkiye genelinde çok bulutlu ve aralıklarla yer yer yağışlı bir hava hakim olacak. Bahar mevsimi şartlarından kış mevsimi şartlarına geçiş yapılacak. 2021'in son kış hava şartları olacağı tahmin edilen sıcaklık düşüşleri beraberinde kar, karla karışık yağmur ve sağanak yağmurları da getirecek. Yağışlar nedeniyle vatandaşların zaman zaman zor durumda kalabileceği ve bundan dolayı tedbir alınması gerektiği bildirildi.

SAĞANAK YAĞMUR UYARISI

Günlük yağış tahminlerini açıklayan Meteoroloji sağanak yağmur beklenen bölgeleri açıkladı. Verilen bilgilere göre bugün Akdeniz, iç ve doğu bölgelerde sağanak yağışlar yer yer etkili olacak. Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bazı bölgelerde bu sağanak yağışların ani su baskını ve sel felaketlerine yol açabileceğinden tedbirli olunması istendi.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER AÇIKLANDI!

Meteoroloji'den kar yağışlarına ilişkin de tahminler yapıldı. Hava hareketlerinden elde edilen bilgilere göre bugün Marmara'nın güneydoğusunda, İç Ege'de, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısında, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ile kar yağışları bekleniyor. Kar yağışlarının etkili olacağı iller ise Eskişehir, Çankırı, Bolu ve Bursa olarak duyuruldu. Ayrıca yarın akşamdan itibaren kar yağışı beklenen illerin de artacağı bildirildi.

KUVVETLİ RÜZGAR FELAKET GETİREBİLİR!

Meteoroloji'den verilen bilgilere göre Marmara'nın güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli rüzgarlar meydana gelecek. Bu rüzgarların saatte 40-70 km arasında bir hızla esmesi bekleniyor. Ayrıca Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgarlar görülebilecek. Bu rüzgarların şiddeti ise saatte 60-100 km arasında olacak. Bu bölgelerde kuvvetli rüzgarların çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabilecekleri bildirildi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri