Kılıçdaroğlu'nun Adaylığını Açıkladığı İddiaları 6'lı Masada Yankı Buldu

Kulislerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında adaylığını açıkladığı iddialarının 6'lı masada da yankı bulduğu ve itiraz eden olmadığı konuşuluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün partisinin grup toplantısında çok sert açıklamalar yaparak rest çekti. Konuşmanın ardından parti kurmayları tarafından Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını ilan ettiği yönünde açıklamalar yaptı. Adaylığın ilan edilmesinin 6'lı masada bulunan partilerde de yankı bulduğu ve itiraz eden olmadığı konuşuluyor.

İddialara göre, İYİ Parti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ittifakın ortak adayı olması konusuna herhangi bir itirazı yok. 24 Nisan 2022 tarihinde Balgat'ta 6'lı masa zirve yapmıştı. Zirvenin ardından ortak bir açıklama yapılmış ve aday olacak kişinin “uzlaşmacı, özgürlükçü, demokratik değerleri içselleştirmiş, milletin tamamını kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi olması gerektiği vurgulanmıştı. İYİ Parti, tanımlanan aday kriterlerine en uygun ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu düşünüyor. Cumhuriyet'in haberine göre; Kılıçdaroğlu'nun yaşanan toplumsal ayrışma karşısında birleştirici bir rolü ve sorumluluğu kabul edeceği düşünülüyor.

İYİ Parti'de olan isimler, 2023 seçimlerinin kesin olarak kazanılması gerektiğini vurgulayarak adayın belirlenmesi aşamasında anketler ile kamuoyunun düşüncelerinin yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyor. 6'lı masada yer alan İYİ Parti dışındaki Demokrat, Gelecek ve Saadet partilerinin de Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhalefet adına ortak cumhurbaşkanı adayı olması konusuna olumlu baktığı iddia ediliyor.

KEMAL KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada bir yola çıktığını, bütün dava arkadaşlarının bir karar verip ya yanında olmasını ya da yürümek istedikleri yerde yürümelerini söyleyerek herkes kendi tarafını belli etsin demişti. Parti kurmayları tarafından, Kılıçdaroğlu'nun konuşması adaylığını ilan ettiği yönünde yorumlanmıştı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri