MEB İl İçi Atama Sonuçları Sorgulama 2022 Nasıl Yapılır? Tayin Sonuçları Nereden Öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan öğretmenlerin il içi atama tayin sonuçları için gözler MEB'e çevrildi. Tayin sonuçları ne zaman açıklanacak, il içi atama sonuçları sorgulama 2022 nasıl yapılır? Haberimizde.

4 Temmuz- 8 Temmuz 2022 tarihleri arasından alınan öğretmen il içi atama başvurularının değerlendirme sürecinde sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde yer alan bilgilere göre il içi atama tayin sonuçları 19 Temmuz Salı günü açıklanacak. İl içi yer değiştirme işlemleri öğretmenlerin tercihlerine göre hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak. Öğretmenler il içi atama sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanacak listelerden sorgulayabilecek.

Hizmet puanlarının eşit çıkması durumunda öğretmenlikte hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenlik mesleğine daha önce başlayana öncelik verilecek. Bunların da eşir olması durumunda öğretmen ataması bilgisayar kurası ile yapılacak.

19 Temmuz 2022 Salı günü il içi tayin sonuçlarının açıklanmasının ardından ilişik kesmeler de 20 Temmuz itibariyle yapılacak. Sonuçların açıklanacağı saat net olarak belli değil. Gün içerisinde "https://personel.meb.gov.tr/" adresi üzerinden yayımlanacak duyurunun ardından tayin sonuçlarının da açıklanması bekleniyor.

İL İÇİ ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA 2022

Öğretmenler illerin meb.gov.tr üzerinden yayımlanan duyurularını takip ederek atama sonuçlarını öğrenebilecek. Açıklanan sonuçlar il içi atama listeleri üzerinden görünecek.

MEB ÖĞRETMENLERİN İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İller arası isteğe bağlı ve zorunlu yer değiştirme başvuruları 25 Temmuz-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınacak. Atama işlemleri 1 Ağustos 2022 tarihinde, görevden ayrılma işlemleri de 2 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak.

Aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu gibi nedenler yer değiştirme başvuruları ve onay süreci 5 Ağustos-11 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemleri ve onay işlemleri de 15 Ağustos-19 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Atama sonuçları da 23 Ağustos 2022 tarihinde ilan edilecek.

Gündem Haberleri