Milli Eğitim Bakanlığı Açıkladı! Okullarda Pozitif Vaka Tespit Edilirse Ne Olacak, Öğrenciler Karantinaya Alınacak Mı?

Okulların açılacak olmasıyla veliler okullarda pozitif vaka çıkması durumunda ne olacağını merak ediyorlar. Böyle bir durumda ne yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi ile cevap buldu.

Türkiye'de okullarda yüz yüze eğitim 6 Eylül 2021 Pazartesi sabahından itibaren yeniden başlayacak. Uzun bir sürenina rdından tüm öğrenciler koronavirüs süreci öncesinde olduğu gibi okullarına gidecekler ve sınıflarında eğitim görmeye başlayacaklar.

OKULLARDA POZİTİF VAKA TESPİT EDİLİRSE NE OLACAK?

Ancak veliler bu durumda biraz endişeliler. Okullarda pozitif vaka çıkarsa ne olacak? Pozitif vaka tespit edilmesi durumunda ne yapılacak? Öğrenciler karantinaya alınacak mı? Tüm bu merak edilen sorulara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen “Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar” genelgesi ile cevap verildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in imzasıyla gönderilen genelgede yer alan bilgilere göre sınıfta ders veren öğretmende koronavirüs vakası çıkması durumunda öğrenciler izlemeye alınıp okullara devam etmeleri sağlanacak. Böyle bir durumda öğretmenler de izleme alınarak eğitimin devam etmesi temin edilecek.

14 GÜN BOYUNCA SEMPTOM SORGULAMASI YAPILACAK

Pozitif vaka çıkan ve tespit edilen sınıfta görev alan öğretmenler ile o sınıfta eğitim gören öğrenciler okul girişlerinde 14 gün boyunca günde en az iki defa semptom sorgulamasına tabi tutulacaklar. Bu öğretmenlerin ve öğrencilerin ateşleri sürekli ölçülecek ve ölçüm sonuçları da kayıt altına alınacak.

KORONAVİRÜS TESPİT EDİLEN SINIFLARIN TENEFFÜS SAATLERİ DEĞİŞECEK

Koronavirüs tespit edilen sınıflardaki öğrencilerin diğer sınıflardaki öğrencilerle bir araya gelmemeleri için teneffüs saatleri değiştirilecek. Ayrıca semptom gösteren ve yüksek ateş tespit edilen öğrenciler ve öğretmenler sağlık kuruluşlarına yönlendirilecekler. Sağlık kuruluşlarında yapılacak olan inceleme ile semptom göstermeyenlerin okula devam etmeleri sağlanacak. Aksi bir durumda ise bu kişiler vaka olarak kabul edilip ona göre uygulama yapılacak.

ÖĞRETMENLERDE VAKA TESPİT EDİLİRSE ÖĞRENCİLER EVE GÖNDERİLİP 14 GÜN TAKİBE ALINACAKLAR

Öğretmenlere koronavirüs teşhisi konuması durumunda sınıftaki öğrenciler de temaslı kabul edilecekler. Bu öğrenciler evlerine gönderilip 14 gün boyunca temaslı takibine alınacaklar. Böyle bir durumda okuldaki tüm öğretmenler de temaslı olarak kabul edilip maske takmak şartıyla derslere girmeye devam edebilecekler.

Temaslı öğretmenlerin 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki defa semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilecek. Semptom gösteren öğretmenler sağlık kuruluşlarına yönlerndirilecekler. Buradaki kontrollerin ardından çıkacak sonuca göre ya okula devam edecekler ya da vaka olarak kabul edilip ona göre uygulama yapılacak.

Gündem Haberleri