Muğla depremle sallandı! AFAD ve Kandilli depremin şiddetini duyurdu!

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamalara göre Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde deprem meydana geldi. Deprem kaç şiddetinde oldu?

Depremler ile alakalı olarak yaşanan son dakika gelişmelerini duyuran kurumlar olan AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü bir son dakika açıklaması yaptılar. Her iki kurum tarafından da yapılan açıklamaya göre Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bir deprem meydana geldi. Gerçekleşen depremin şiddeti ve diğer teknik detaylar da açıklandı. 

AFAD DEPREM DAİRESİ DEPREMİ DUYURDU

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak depreme dair ayrıntıları kamuoyuna ilan etti. AFAD'a göre depremin şiddeti 4.8 olarak açıklandı. Bugün Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde gerçekleşen depremin saat 13:58'de meydana geldiği bildirildi. Depremin ana merkezinin ise 8,11 km derinlikte olduğu açıklandı. 

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREM DUYURUSU

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde gerçekleşen depreme dair bazı teknik bilgileri açıklayan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, AFAD Deprem Dairesi ile biraz farklı bilgiler duyurdu. Depremin şiddetini daha düşük ilan eden Kandilli depremin 4.6 şiddetinde olduğunu açıkladı. Depremin olduğu derinlikte de farklı tespit yapan Kandilli bunu da 5 km olarak duyurdu. her iki kurum arasında zaman zaman ölçümden kaynaklanan bazı küçük farklılıklar ola

Depremin gerçekleştiği alanın depremlere yabancı olmamasından dolayı meydana gelen sarsıntı vatandaşlarda büyük bir endişe yaratmadı. Bölgede sık sık olan orta şiddetli depremler herhangi bir binada zarara neden olmuyor. Bu son deprem ile alakalı olarak da vatandaşlar tarafından yapılan olumsuz bir ihbarın olmadığı bildirildi. 

Akdeniz ve Ege kesişiminde son 1 yıl içerisinde çok sayıda deprem meydana geldi. Bu depremlerde herhangi bir yıkım meydana gelmedi. Ancak bölgede ilerleyen yıllarda orta şiddetin üzerinde bir depremin meydana gelme olasılığı oldukça yüksek görülüyor.

Gündem Haberleri