OGM 338 sözleşmeli personel alacak: Başvuru şartları, tarihi ve detayları belli oldu!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) personel alımları yakından takip ediliyor. OGM, 338 personel alımı gerçekleştirecek. Şoför, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi alımlarında aranan şartlar belli oldu. İşte detaylar…

Devlet eliyle kamuya sözleşmeli ve sürekli personel alımları devam ediyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) personel alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. OGM personel alımları kapsamında detaylar da belli oldu.

OGM, personel alımı ile ilgili olarak “Yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle” belirlenen illerde personel alınacağını duyurdu. Buna göre ilgili bölgelerde yer alan pozisyonlarda belirtilen mezuniyetlerden toplamda 338 sözleşmeli personel alınacak. Temizlik görevlisi, şoför ve güvenlik görevlisi alımlarında aranan başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar…

OGM PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

OGM tarafından gerçekleştirilecek 338 sözleşmeli personel alımlarında başvuru şartları belirlendi. 1 Eylül tarihi itibariyle başvuruların alınacağı personel alımı sürecinde, adaylarda KPSS’den en az 60 puan almış olma şartı aranacak. Ayrıca avukat, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi ve şoför gibi pozisyonlarda yapılacak olan alımlarda yazılı ve sözlü sınav uygulaması da yapılmayacak. Buna göre OGM Personel Alımı başvuru şartları şöyle:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde yer alan genel ve özel şartları karşılıyor olmak.

  • 2020 KPSS (B) Grubu puan şartı dahilinde lisans mezuniyetlerinde KPSS P3, ön lisans mezuniyetlerinde KPSS P93, ortaöğretim mezuniyetlerinde KPSS P94 puan türlerinden en az 60 puan almış olmak.

  • Tüm şartları karşılayan adayların beyan ettikleri belgelerin asılsız ya da sahte çıkması durumunda, “Sözleşme imzalayıp göreve başlamışlarsa bile” sözleşmeleri feshedilecek ve haklarında yasal işlem başlatılacak.

BAŞVURU ADRESİ VE BAŞVURU TARİHLERİ

OGM 338 sözleşmeli personel alımı kapsamında başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 1 – 10 Eylül 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Orman Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı “isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresi üzerinden başvuruda bulunabilecek. Başvuru süreci 10 Eylül 2022 gecesi saat 23.59 itibariyle sona erecek. Belirtilen yollar dışında yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

Gündem Haberleri