Sınır dışı edilen Mesut Can Eray kimdir, ne yaptı, neden sınırdışı edildi?

Mesut Can Eray sınırdışı edildiği haberleri ile gündemi salladı. Peki Mesut Can Eray kimdir, neden sınırdışı edildi?

Ailesi ile birlikte yaşadığı Avusturya'da yapmış olduğu sokak röportajları ile tanınan Mesut Can Eray son yaptığı röportajı ile büyük yankı uyandırmıştı. Yaptığı röportajında turist olduğu anlaşılan bir kadını kıyafetleri üzerinden eleştiren Eray'ın kullandığı kelimeler ülkede büyük tartışmalara neden olmuştu. 

Türkçe bilmediği anlaşılan kadına kıyafetleri üzerinden yaptığı eleştiriler nedeniyle büyük tepki oluşması üzerine Eray hakkında Viyana polisi tarafından soruşturma başlatıldığı ilan edilmişti. Viyana polisinin soruşturması sonucunda Eray'ın sınır dışı edildiği ortaya çıktı. 

MESUT CAN ERAY KİMDİR, NERELİ?

17 Ağustos 1999 Avusturya doğumludur. Aslen Samsunlu olan Eray ve ailesi Avusturya'da yaşamakta olup internet fenomeni olarak tanınmaktadır. Mesut TV adı ile kurduğu You Tube kanalında 2 milyon abonesi bulunan Eray sokak videoları ve sorduğu cinsel içerikli soruları ile tanınmaktadır. Avrupa ülkelerini gezerek röportajlar yapmakta ve kanalında yayımlamaktadır. 

MESUT CAN ERAY NEDEN SINIR DIŞI EDİLDİ?

Yapmış olduğu sokak röportajında Viyana'da bulunan bir kadının yanına giden Eray "Ya aile var burada utanmıyor musun? Böyle giyiyorsun insanların abdestini kaçırıyorsun. Ben mesela buraya abdestli geldim, abdestim kaçtı. Böyle giydiğin için. İnsan üstüne bir şey giyer. Harbiden çok terbiyesiz terbiyesiz şeyler yapıyorsunuz" sözlerini sarf etmiş Türkçe bilmeyen kadının ise kendisine gülümseyerek yanıt verdiği görüntüleri ülkede büyük yankı uyandırmıştı. 

Videonun kısa sürede büyük yankı uyandırması üzerine Viyana polisi tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Eray sınır dışı edildi. 

Gündem Haberleri