Son Dakika AFAD, Kandilli Deprem Açıklaması! Muğla Marmaris Gece Yarısı Depremle Sallandı!

Bir süredir yoğun şekilde deprem meydana gelen Muğla, Marmaris'te Ege Denizi açıklarında bir deprem daha gerçekleşti. AFAD ve Kandilli son dakika deprem açıklamaları...

Türkiye'de bir süredir Ege Bölgesi'nde yoğun bir şekilde küçük ve orta şiddetli depremler meydana geliyor. Ege Denizi açıklarında gerçekleşen depremlerle Ege'deki yerleşim birimlerinde yer sarsıntıları yaşanıyor. Son olarak bu gece saatlerinde bir deprem ile Ege Bölgesi yine sarsıntı geçirdi.

NEREDE DEPREM OLDU?

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından son dakika deprem açıklaması yapıldı. Her iki kuruluş da Muğla'nın Marmaris ilçesinde Ege Denizi açıklarında deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin Muğla'nın Marmaris ilçesine 63 km uzaklıkta gerçekleştiği belirtildi.

DEPREM KAÇ ŞİDDETİNDE OLDU?

Meydana gelen depremin kaç şiddetinde olduğu merak ediliyor. Bu konuda hem Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü hem de AFAD Deprem Dairesi tarafından bilgilendirmede bulunuldu. Buna göre AFAD Deprem Dairesi meydana gelen sarsıntının 4.1 şiddetinde olduğunu duyurdu. Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetini 4.3 olarak açıkladı. İki kurum depremin şiddeti konusunda farklı açıklamalar yaptılar.

DEPREM NERELERDE HİSSEDİLDİ?

Muğla'nın Marmaris ilçesi'nde Ege Denizi açıklarında meydana gelen deprem geniş bir etki alanında hissedildi. Başta Marmaris olmak üzere Bodrum, Datça, Dalaman, Didim, Ula, Yatağan Fethiye, Ortaca gibi merkezlerde yer sarsıntısı vatandaşlar tarafından net bir şekilde hissedildi. Son dönemlerde sık sık bölgede bu şiddette deprem meydana gelmesi nedeniyle vatandaşlar önemli bir panik durumu yaşamadılar.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Gerçekleşen deprem ile alakalı olarak can ve mal kaybına ilişkin resmi makamlardan ön açıklama yapıldı. Muğla Valiliği tarafından verilen bilgilere göre gerçekleşen deprem nedeniyle henüz herhangi bir olumsuz ihbarda bulunulmadı. Yine de bir çalışma yapıldığı ve depremden olumsuz etkilenen vatandaşların olup olmadığına dair araştırmada bulunulduğu belirtildi.

DEPREM UZMANLARI SON DEPREM HAKKINDA NE DEDİLER?

Ege Denizi açıklarında gerçekeleşen deprem üzerine uzmanlardan ilk açıklamalar geldi. Bu açıklamalara göre bu şiddette sarsıntıların olabileceği ve bunun herhangi bir büyük depremin habercisi olmadığı belirtildi. Hatta bazı uzman isimler bu tür depremlerin olası bir büyük depremin şiddetini azaltma etkisi olabileceğinin altını çizdiler.

Gündem Haberleri