Son Dakika! Gece Saatlerinde Sivas'ta Korkutan Şiddetli Deprem

Sivas'ta gece saatlerinde vatandaşları endişelendiren bir deprem meydana geldi. AFAD Başkanlığı ve Kandilli Rasathanesi tarafından meydana gelen depreme dair ilk bilgiler açıklandı.

Sivas'ta gece saatlerinde vatandaşları endişelendiren bir deprem meydana geldi. AFAD Başkanlığı ve Kandilli Rasathanesi tarafından meydana gelen depreme dair ilk bilgiler açıklandı. İşte Sivas'ta yaşanan ve çevre il ve ilçelerden de hissedilen depreme dair ayrıntılar.

SİVAS'TA GECE SAATLERİNDE DEPREM

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yaşanan depreme ilişkin bilgileri resmi internet sitesi ve sosyal medya hesabından paylaştı. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünü Sivas'ın Merkez İlçesi Karayün köyü olarak açıkladı. Depremin şiddeti 4.0 olarak açıklanırken depremin yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiği ilan edildi. Deprem gece saat 1.42 sularında yaşandı.



Sivas Merkez'de yaşanan depremin ilçelerde ve bazı civar şehirlerde de hissedildiği öğrenildi. Meydana gelen depremde herhangi mal veya can kaybına ilişkin henüz açıklama yapıldı.

AFAD'dan Resmi Duyurusu

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'da (AFAD) tarafından da depreme dair ilk bilgiler paylaşıldı. Gece saat 1.42'de meydana gelen depremin merkez üssünü Sivas Merkez olarak açıklayan AFAD Başkanlığı, depremin şiddetini ise 3.8 olarak duyurdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda depremin yerin 6.98 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı.

Gündem Haberleri