Son Dakika: Kabine Toplantısı Ertelendi! Toplantı Neden Ertelendi, Ne Zaman Yapılacak?

Bugün yapılacak olan kritik kabine toplantısı için son dakika açıklaması geldi. Kabine toplantısı neden ertelendi, ne zaman yapılacak, kabine kararları hangi tarihte açıklanır?

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu kritik kabine toplantısı bir kere daha ertelendi. 2 Ağustos 2021 tarihinde yapılacağı duyurulan ancak daha sonra başlayan orman yangınları nedeni ile ertelenen kabine toplantısının bugün yani 16 Ağustos 2021 Pazartesi günü yapılacağı ilan edilmişti.

Herkes alınacak kritik kararlar nedeni ile kabine toplantısını beklemeye başlarken son dakika açıklaması ile bir kere daha kabine toplantısının ertelendiği ilan edildi. Peki, kabine toplantısı neden ertelendi, ne zaman yapılacak, son karar ne?

KABİNE TOPLANTISI NEDEN ERTELENDİ?

2 Ağustos 2021 tarihinde yapılacağı duyurulan kabine toplantısı pek çok ilde aynı zamanda başlayan orman yangınları nedeni ile ileri bir tarihe ertelenmişti. Yapılan son açıklama ile kabine toplantısının 16 Ağustos 2021 tarihinde yapılacağı ilan edilmiş ve gözler bu tarihe çevrilmişti. Beklenen tarihin gelmesi üzerine Cumhurbaşkanlığından yeni bir açıklama geldi.

Bir önceki toplantı hatırlanacağı üzere orman yangınları nedeni ile tüm bakanların bölgede olması sebebiyle ertelenmişti. Bugünkü kabine toplantısı ise Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle ertelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez felaketin ilk gününden bu yana bölgede bulunurken bakanların büyük bir bölümünün afet bölgesinde olması nedeni ile kabine toplantısı ertelendi.

ERTELENEN KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK, AŞI OLMAYANLARA KISITLAMA, YÜZ YÜZE EĞİTİM VE YENİ TEDBİR KARARALARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milyonlarca kişinin beklediği kabine toplantısının ne zaman yapılacağı ilan edilmezken yayımlanan açıklama metninde sadece ileri bir tarihe ertelendiği bilgisine yer verildi. Afet bölgelerinde yaşanan gelişmeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bakanların programlarına göre uygun bir tarihin belirleneceği belirtiliyor. Kabine toplantısı için en kritik haber ise aşı zorunluluğu olarak öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamasında zorunlu aşıya karşı olduğunu dile getirmişti. Bunun yerine aşı olmayanlara kısıtlama getirilmesi daha yakın bir ihtimal olarak görülüyor. Aşı olmayanların Sonbahar ile birlikte kapalı ortamlara girmesinin yasaklanması ya da giriş öncesi test zorunluluğu getirilmesi masada bulunan seçenekler olarak öne çıkıyor.

Gündem Haberleri