Son Dakika Zam Haberi: İZSU Açıkladı, İzmir'de Suya Zam Geldi! Suyun Tonu Ne Kadar, M3 Fiyatı Kaç TL Oldu?

Zam yağmuru tüm hızı ile devam ederken yeni bir zam haberi de İZSU tarafından verildi. İzmir'de su faturasına yeni zam açıklandı! İzmir'de suyun tonu kaç TL, ne kadar 2022 oldu, suya zam geldi mi?

Artık zamsız bir gün geçmezken yeni zam haberi İZSU tarafından verildi. Mayıs ayı olağanüstü meclis oturumunu gerçekleştiren İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere su fiyatlarına zam yapılmasına karar verdi.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaparken yaklaşık 4 saat süren toplantıda konuşulan en önemli gündem maddesi su fiyatlarına yeni zam talebi olarak öne çıktı. Hatırlanacağı üzere İzmir'de su fiyatlarına son zam kararı Mart ayında alınmış ve Mart ayında yapılan fiyat güncellemesi ile suya yüzde 30 zam yapılmıştı.

İZMİR'DE SU FİYATLARINA YENİ ZAM KARARI AÇIKLANDI! SUYUN TONU NE KADAR, SU FİYATI KAÇ TL OLDU?

Mart ayında yapılan yüzde 30'luk zammın ardından İzmir'de su fiyatlarına yeni bir zam kararı daha alındı. İZSU Mayıs ayı olağanüstü meclis oturumu kapsamında yapılan toplantıda İzmir'de su fiyatlarına Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 15 oranında zam yapılmasına karar verildi.

Hatırlanacağı üzere Mart ayında yapılan İZSU Olağanüstü Genel Kurulu toplantısında su faturasına her ay Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) rakamlarına göre fiyat düzenlemesi yapılmasına karar verilmişti. Yeni alınan karar kapsamında İzmir'de su fiyatlarına Temmuz ayında yüzde 15 oranında zam geleceği açıklandı. 1 Mart tarihinde yapılan zamların ardından İzmir'de konut abonelerinde 0-10 metreküp arası suyun metreküp fiyatı 9,83 lira, 11-20 metreküp suyun fiyatı 11,70 lira, 21 ve üzeri metreküp suyun fiyatı da 21,89 lira olarak belirlenmişti. Bu rakamlar Temmuz ayından itibaren yüzde 15 oranında zamlanırken konut abonelerinde 0-10 metreküp arası suyun metreküp fiyatı 11,30 TL olarak uygulanacak.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Gündem Haberleri