Trabzonspor başkan adayı Ertuğrul Doğan kimdir, serveti, mesleği nedir?

Trabzonspor'da Ahmet Ağaoğlu'nun başkanlık görevini bırakmasının ardından başkan adayları merak edilmişti.

Trabzonspor başkan adayı Ertuğrul Doğan kimdir, serveti, mesleği nedir? Trabzonspor'da Ahmet Ağaoğlu'nun başkanlık görevini bırakmasının ardından başkan adayları merak edilmişti. Bugün gündeme düşen son dakika gelişmelerine göre başkan adaylığını açıklayan Ertuğrul Doğan araştırılmaya başlandı.

ERTUĞRUL DOĞAN KİMDİR?

Türkiye’nin elektrik üreten en büyük 100 firmasından biri olan Oltan & Köleoğlu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Doğan 1977 yılında Trabzon’da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler İşletme Fakültesi’nden mezun olan Doğan, 2000 yılında “Doğan Akaryakıt” adı altında madeni yağ ve akaryakıt alanında iş hayatına atıldı.

Gayrimenkul şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığı görevini de üstlenen Doğan, 2014 yılında enerji sektörüne adım atan Oltan & Köleoğlu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Doğan'ın şirketi 2018 yılında Çorum Mecitözü ilçesinde 5 MW, 2020 yılında Afyonkarahisar Çay ilçesinde 27 MW, 2021 yılı Ocak ayında ise Samsun Çarşamba ilçesinde 27 MW Biyokütle Enerji Tesisi projelerini tamamladı. Şirket, Karaman'daki 40 MW Biyokütle Enerji Santrali yatırımı ile toplamda 100 MW ile Türkiye’nin en büyük Biyokütle Enerji Santrali yatırımı yapan firması oldu.

Doğan, 8 Nisan 2018’de Trabzonspor Kulübü Başkanlığı’na seçilen Ahmet Ağaoğlu’nun yönetim kurulunda Başkan Yardımcılığını yürüttü.

ERTUĞRUL DOĞAN SERVETİ

Ertuğrul Doğan'ın servetinin 5 milyar dolardan fazla olduğu söyleniyor.

ERTUĞRUL DOĞAN NE İŞ YAPIYOR?

Ertuğrul Doğan kendi şirketini yönetmektedir.

Gündem Haberleri