Ümit Özdağ olay yaratacak iddia: Suriyelileri göndermeye niyetleri yok!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriyeli sığınmacılar ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Özdağ, söyledikleri için 'net bilgi' dedi.

Son dönemde yaptığı açıklamalarla adından sık sık söz ettiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yine çok konuşulacak sözlere imza attı. Geçtiğimiz hafta partisinin cumhurbaşkanı adayının Mansur Yavaş olduğunu belirtmiş ve sığınmacılar konusunda sert sözler sarf etmişti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu kez sığınmacılar ve hükümet ile ilgili flaş bir iddiada bulundu.

'' Sığınmacıları göndermeye niyeti yok ''

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Özdağ, sığınmacıların AK Parti'nin seçimlere yönelik bir yatırımı olduğunu iddia etti. Hükümetin Suriyelileri ülkeden göndermeye niyeti olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Özdağ, AFAD'ın Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin kontrol ettiği belirli bölgede belirli çadır kentler oluşturduğunu ve 1 milyon kişiyi seçimlerden önce geri yollayacaklarını söyledi.

Suriyelilerin ülkesine dönmesi için uygun ortamın sağlanıp para harcanacağını belirten Özdağ, bu sığınmacıların seçimden sonra Türkiye'ye geri döneceğini ifade etti.

'' İddia değil, net bilgi! ''

TV programında mülteciler ve hükümetin seçim planına ilişkin çarpıcı iddialarda bulunan Ümit Özdağ, söylediklerinin bir iddia değil net bilgi olduğunu vurgulayarak, sığınmacı sorununun Türkiye için en önemli konu olduğunu belirtti. Daha önce Suriyelilerin ülkeye alınması durumunda Türkiye'nin göreceği zararları defalarca anlattığını ve tüm bu planın seçim çalışması olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz haftalarda Mansur Yavaş'ın kabul etmesi halinde partilerinin cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceklerini söylemiş ancak Yavaş'tan red yanıtı almıştı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri