Yeni Bartın Valisi Nurtaç Arslan Kimdir, Daha Önceki Görevi Neydi?

12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Valilik Kararnamesi ile yeni Bartın Valisi Nurtaç Arslan oldu. Bartın Valisi Nurtaç Arslan kimdir? Haberimizde.

12 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi yayımlandı. Kararname ile 20 ilin valisi yer değiştirdi. 9 ilin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişiği görevine getirildi ve 9 ile de yeni vali ataması yapıldı. Kararname ile Bartın Valiliğine Nurtaç Arslan atandı. Yeni Bartın Valisi Nurtaç Arslan kimdir, daha önceki görevi neydi?

YENİ BARTIN VALİSİ NURTAÇ ARSLAN KİMDİR?

1976 Amasya doğumlu olan Nurtaç Arslan ilk, Orta ve lise eğitimini Amasya'nın Taşova ilçesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1998 yılında mezun oldu.6 Ocak 1999 tarihinde Aydın Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine getirildi. Nurtaç Arslan ayrıca Aydın Karpuzlu ve Kırıkkale Delice İlçelerinde Kaymakam Vekili; Nevşehir Acıgöl Kaymakamı, Bayburt Aydıntepe Kaymakamı, Sivas Vali Yardımcısı, Çankırı Kurşunlu Kaymakamı ve İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nda Daire Başkanı olarak da görev aldı.

2001 yılında İngiltere Exeter Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası Anabilim Dalındaki yüksek lisansını tamamladı. 2014 yılında da Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalındaki yüksek lisans eğitimini tamamladı. Doktora çalışması Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Kamu Yönetimi Bölümü'nde tez aşamasında devam ediyor.

20 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan Müşterek Kararname ile İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 12 Mayıs 2022 tarihinde yayımlanan kararname ile Bartın Valisi olarak atandı. Vali Nurtaç Arslan, evli ve 3 çocuk annesi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri