Yeni Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan Oldu! Mustafa Kayhan Kimdir, Nereli, Kariyeri?

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun görevden alınırken yerine Hayvancılık Eski Genel Müdürü Mustafa Kayhan atandı. Yeni ESK Müdürü Mustafa Kayhan kimdir, nereli, önceki görevi, kariyeri nedir?

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun et fiyatlarına yapılan rekor zammı "Uzun kuyruklar oluşuyordu, bu nedenle zam yaptık" açıklaması ile gündeme bomba gibi düşmüştü. Ucuz olan fiyatları ile tercih edilen Et ve Süt Kurumu mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşmuştu.

Kuyrukların artması üzerine açıklama yapan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun et fiyatlarına zam yaptıklarını belirterek zammın nedenini ise oluşan uzun kuyruklar olarak göstermişti. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran açıklama günlere konuşulmuş, Uzun bu açıklaması nedeni ile son derece sert eleştirilere maruz kalmıştı.

YENİ ET VE SÜT KURUMU GENEL MÜDÜRÜ OLARAK KİM ATANDI, MUSTAFA KAYHAN KİMDİR, NERELİ?

Gelen eleştirilerin ardından beklendiği üzere Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun görevden alınırken yerine eski Hayvancılık Eski Genel Müdürü Mustafa Kayhan atandı. Kayhan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) Hayvancılık Genel Müdürü iken görevinden alınmış ve Bakanlık müşaviri olarak atanmıştı. Peki, Mustafa Ayhan kimdir, nereli, eski görevi neydi?

Mustafa Kayhan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) Hayvancılık Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Hayvancılık sektöründe çok sayıda önemli karara imza atan ve bu alanda büyük başarılara imza atan Kayhan 2013 yılında Mehdi Eker’in bakanlığı döneminde Hayvancılık Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Bu görevi 2016 senesine kadar sürdüren Kayhan daha sonra Faruk Çelik yeni Tarım Bakanı olarak atanınca görevinden alınmıştı.

Gündem Haberleri