1 Milyar Dolarlık Four Seasons Konut Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından Mühürlendi!

Bodrum'un en büyük konut yatırımları arasında yer alan ve 1 milyar dolarlık yatırım bütçesi ile dudak uçuklatan Four Seasons Resorts and Private Residence projesi hakkında şok bir iddia ortaya atıldı!1 milyar dolarlık yatırım bedeli ile dikkat çeken Fours Seasons konut projesinin mühürlendiği iddia edildi.

Bodrum'un en büyük konut yatırımları arasında yer alan ve 1 milyar dolarlık yatırım bütçesi ile dudak uçuklatan Four Seasons Resorts and Private Residence projesi hakkında şok bir iddia ortaya atıldı!

1 milyar dolarlık yatırım bedeli ile dikkat çeken Fours Seasons konut projesinin mühürlendiği iddia edildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Dün Duyurmuştu!



Bodrum'da son dönemde büyük tartışma konusu olan kıyılara yapılan konut projeleri eleştirileri sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgeye giderek denetimlerde bulunmuştu.



Kanuna ve mevzuatlara aykırı hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceklerini belirten Bakan Kurum "Bu imara aykırılıkların giderilmesi için ilgili firmalara bir ay süre verilmiştir.



Bu bir aylık süre içerisinde firmalarımız imara aykırılıkları giderecekler, gidermemeleri durumunda namı hesaplarına resen Bakanlık olarak, valilik, kaymakamlık eliyle de biz imara aykırılıkları gidereceğimizi buradan tüm vatandaşlarımıza iletmek isterim.



Bu çerçevede 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8, 32 ve 42’inci maddeleri gereği durdurma, yıkım ve para cezası işlemleri verilmiş ve ilgililer hakkında da Türk Ceza Kanunu’nun 184’üncü maddesi gereği işlem yapılacak” diyerek aykırı olan tüm yapıların yıkılacağını duyurmuştu.





Four Seasons Mühürlendi Mi?



Sözcü Gazetesi tarafından yapılan habere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mühürlenen projeler arasında Fours Seasons projesi de yer aldı.



Tay Grup tarafından hayata geçirilen Four Seasons Resorts and Private Residence projesinin aykırılıklar içerdiği nedeni ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından mühürlendiği iddia edildi.



125 odalı bir otel ve 400 villadan oluşan dev projenin toplam yatırım maliyeti 1 milyar dolar olarak açıklanmıştı. 2020 yılında açılması planlanan projenin son durumu ve yapılacak yeni işlemler merak konusu oldu.



Emlak365.com


Konut Projeleri Haberleri