Aylık 700 TL'ye Kendi Evinizi Alma Fırsatı TOKİ'den! 143 Bin TL'ye 2+1 Konut

TOKİ Başkanlığı Nisan ayının ilk duyurusunu Mersin için yayımladı. Kurum 5 Nisan itibaren başvuru almaya başlayacağı yeni satış ilanında 54 adet 2+1 daire satacağını ve satışların aylık 700 TL taksitle olacağını duyurdu.

Nisan ayının ilk satış ilanı geldi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kuralı konut satışları kapsamında Mersin'de yer alan projeden daire satacak. Kurum tarafından satışı yapılacak konutlar için tüm ayrıntılar açıklanırken TOKİ'den ev almak isteyenler için tüm ayrıntılar sizlerle.

54 DAİRE SATILACAK

TOKİ Başkanlığı'nın yeni konut satış duyurusunda, toplam satışı yapılacak konutların sayısı 54 olarak açıklandı. Mersin ili Mezitli İlçesinde yer alan konut projelerinden daire satacak olan TOKİ satışların kuralı konut kapsamında olacağını duyurdu.

Söz konusu konut projesinden ev almak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapacaklar. Daha sonra başvuru ücretini ödeyecek olan vatandaşlar kura sonucunda kendilerine ev çıkması durumunda satış hakkı elde edecekler. Satış hakkı sonrası ilgili bankaya belli bir oranda peşinat ödenecek ve geri kalan tutar 180 aya kadar vadelendirilebilecek.

SATIŞI YAPILACAK KONUTLARIN ÖZELLİKLERİ

TOKİ Başkanlığı'nca yayımlanan satış duyurusunda kurumun sadece 2+1 daire satacağı duyuruldu. Konutların büyüklükleri hemen hemen aynı olurken fiyatlar değişkenlik gösteriyor.

TOKİ'nin 54 adet 2+1 daire içinden satışını yapacağı en düşük konut için belirlenen fiyat 143 bin TL olarak duyuruldu. Satışı yapılacak olan diğer konutların bulundukları kat yüksekliği, cephesi, konutun konumu ve benzeri etmenler ile konut fiyatları 220 bin TL'ye kadar çıkacak.



700 TL TAKSİTLE

Kura ile Mersin'den konut alma hakkı elde edecek olan vatandaşlar düşük peşinat ödemesi yaparak ev sahibi olabilecekler. TOKİ'nin konut satışlarında uyguladığı ve vatandaşların en cazip bulduğu uzun vadeli ödeme planı bu konut satışları için de geçerli olacak.

Kurum tarafından satışı yapılacak konutlar için vatandaşlar, konutun değerinin yüzde 12'si kadar peşinat ödeyecekler. Bunun yanında TOKİ müşterilerine 180 aya kadar vade olanağı sağlayacak. Bu ödeme planları çerçevesinde en düşük aylık taksit tutarı 700 TL olacak.

1000 TL BAŞVURU ÜCRETİ VAR

Mersiz Mezitli'den konut almak isteyenler öncelikle kuraya dahil olacaklar. Kura işlemlerine dahil olabilmek için ise e-Devlet üzerinden başvuruda bulunacaklar. e-Devlet üzerinden başvuru yapacak olan vatandaşlar 1000 TL başvuru ücreti ödeyecekler. Başvuru işlemleri 5 Nisan'da başlayacak ve 16 Nisan tarihine kadar devam edecek.

Başvuruların ardından ise kura çekilişi yapılacak. Kurada ismi çıkanlar TOKİ'nin ilan ettiği ilgili banka üzerinden ödeme ve satış işlemlerini gerçekleştirecekler.

TOKİ Haberleri