Halkbank Üzerinden İlk Başvuran 336 Kişi Kurasız Alacak: TOKİ'den 2+1 Sıfır Daire 136 Bin Liraya Satışta

TOKİ Türkiye Geneli Açık Satış Listesi Ağustos 2021 yayımlandı. Yeni listede 136 bin liraya ödeyenlere sıfır ev satın alma imkanı sunuldu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ yeni konut satış ilanları için beklenen güncellemeyi yaptı. Yayımlanan yeni ilanlar arasında TOKİ tarafından çekilişsiz, kurasız olarak satışa sunulan Türkiye Geneli Açık Satış Listesi ilanları da yer aldı.

Kurumun alt gelir grubuna yönelik olarak üretmiş olduğu sosyal konut projeleri genelde kura çekilişi ile satılırken bazı projelerde ise elde kalan konutlar için çekilişsiz, başvuru önceliğine göre de başvurular alınıyor.

TOKİ AÇIK SATIŞ NE DEMEK?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışlar kuralı satışlar ve açık satış olmak üzere 2 ana kategori üzerinden yapılmaktadır. Dar ve orta gelirli ailelere yönelik olarak kurum tarafından satışa sunulan projeler başvuruların yoğun olması nedeni ile çekilişle satışa sunulur. Ancak bazı durumlarda önce kuralı olarak satışa sunulmasına rağmen TOKİ stoklarında kalan konutlar açık satış yöntemi ile bir kere daha bu sefer çekilişsiz, kurasız başvuru önceliğine göre yeniden satış başvurularına açılır.

Açık satış ilanları kurumun TOKİ GOV TR internet sitesi üzerinden yayımlanmakta olup her ilanda satış için başvuru tarihi, peşinat tutarı ve aylık taksit miktarı ayrı ayrı belirlenir.

TOKİ BALIKESİR MANYAS PROJESİ İLE 16 BİN LİRA PEŞİNAT ÖDEYENE SIFIR DAİRE SATIN ALMA İMKANI!

TOKİ Manyas konut projesi için verilen satış ilanı ile kurasız ev sahibi olma imkanı sunacağını açıkladı. Yapılan duyuruda "Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 336 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 08 Mart 2021 – 30 Eylül 2021 tarihleri arasında Açık Satışa sunulacaktır" ifadelerine yer verilerek 336 adet konut için başvuruların açıldığı ilan edildi.

Satışa sunulan 336 adet konut için en düşük satış fiyatı 136 bin 462 lira olarak ilan edilirken en düşük peşinat tutarı 16 bin 375 lira olarak belirlendi. 180 ay taksitle yapılan konut satışı için en düşük aylık taksit tutarı 667 lira olarak belirlenirken evlerin büyüklüğü ise 60 metrekare ile 77 metrekare arasında değişecek. Konut başvuruları belirlenen tarihler arasında Halkbank Balıkesir şubeleri üzerinden kabul edilirken ilk başvuruda bulunan 336 kişi kira öder gibi ev sahibi olma imkanı elde edecek.

TOKİ Haberleri