TOKİ Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri Konut ve İş Yeri Kura Töreni İle İsim Listesi Belirlendi!

Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri konut projesi için hak sahiplerini belirleyecek konut ve işyeri kura çekilişi töreni yapıldı ve isim listesi belirlendi. Törende Yusufeli Barajı nedeni ile sular altında kalan bölgede taşınan yerleşim yeri ve yeni ilçe merkezi hak sahipleri kura çekilişi töreni isim listesi sonuçları sorgulama detayları haberimizde...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri konut projesi kura çekilişi sonuçları isim listesi belirlendi. Yapılan kura çekimi ile beraber Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri için beklenen ilk adım atılmış oldu. Hatırlanacağı üzere Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Yusufeli Barajı projesi nedeni ile Yusufeli ilçesi sular altında kalırken ilçenin taşınmasına karar verilmişti.

26 Şubat 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferans yöntemi ile temelleri atılan Yusufeli Barajı ve HES projesi temel atma töreni kapsamında ilk start verilmiş, sonrasında barajın yapılması nedeni ile sular altında kalacak olan Yusufeli ilçesini taşıma çalışmaları başlamıştı.

YENİ YUSUFELİ YERLEŞİM YERİ KONUT PROJESİ KAPSAMINDA TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ İLE İSİM LİSTESİ BELİRLENDİ!

Yusufeli Barajı ve HES Göl Alanı içerisinde kalan Yusufeli ilçesinin taşınma kararı kamuoyunda da büyük yankı uyandırmış, ilçenin 7. kez taşınacak olması da projeye olan ilgiyi arttırmıştı. Yeni yerleşim yeri için ilk çalışmalar 2015 senesinde başlarken Yusufeli yeni yerleşim yeri altyapı çalışmalarında 24 milyon metreküp kazı, 11 milyon metreküp dolgu yapılarak toplam büyüklüğü 153 hektar olan yerleşim yeri inşatı için uygun alan elde edilmişti.

Belirlenen alanda birinci bölge inşaatı kapsamında 1. etap çalışmalarında hükümet konağı, ilçe emniyet müdürlüğü, adliye, PTT, kütüphane, ilçe gençlik ve spor müdürlüğü, kapalı spor salonu, merkez cami ve müftülük binası, öğretmenevi ve 16 derslikli ortaokul yapımı gerçekleştirilerek tamamlanmıştı.

Birinci bölgenin 2. etap çalışması kapsamında ise TOKİ tarafından 518 konut, 69 dükkan, 2 ticaret merkezi, belediye hizmet binası ve 25 yataklı hastane inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapıldı. İkinci bölge 1. etap inşaat çalışmalarında ise Yansıtıcılar mevkisinde 340 konut ve 16 dükkan hak sahiplerine teslim edilecek.

Bugün yapılan kura çekimi ile hak sahipleri belirlenirken ev ve işyeri kura çekimi ile ismi çıkan kişilerin sıralı tam listesi akşam saatlerinde noter tarafından listenin onaylanmasının ardından TOKİ GOV TR internet sitesi üzerinden ilan edilecek. İsteyen kişiler ise TOKİ You Tube sayfası üzerinden kura çekilişinin videosunu izleyerek isimlerine isabet eden bir konut olup olmadığını öğrenebilirler.

TOKİ Haberleri