Yeni Seferberlik Başladı: TOKİ 34 İlde Konut, 26 İlde Ucuz İşyeri Satacak!

TOKİ sadece yüzde 25 peşinat ve 120 ay vadeli olarak konut ile işyeri satışı yapılacağını ilan etti. TOKİ 34 ilde 144 konut, 26 ilde 96 iş yerini açık artırma ile satışa çıkardı.

TOKİ (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından yayımlanan açık artırma duyurusu ile aralarında Ankara ve İzmir'in de yer aldığı çok sayıda ilde konut ve işyeri satışı yapılacağı ilan edildi.

Yayımlanan duyuru kapsamında 06 Ekim Çarşamba günü saat 10.30'da 144 konut için, 07 Ekim Perşembe günü saat 10.30'da ise 96 iş yeri için müzayede yapılacağı ilan edildi. Söz konusu açık artırmalar Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılırken yine Emlak Müzayede internet sitesi üzerinden de teklif verilebilecek.

TOKİ UCUZ KONUT SATIŞI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yayımlanan ilanda ucuz konut satışı yapılan iller Amasya, Ankara, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak ve Yozgat olarak sıralandı. Bu illerde yer alan konutlar için ödemelerde yüzde25, 40 ve 50 peşinat yatırılması yeterli olacak. Kalan tutar 120 ya da 180 ay taksitle ödenebilecek.

TOKİ İŞYERİ SATIŞI İHALELERİ

İşyeri satışı yapılacak olan iller ise Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Amasya, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Karaman, Kars, Kırşehir, Konya, Mardin, Niğde, Osmaniye, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak ve Zonguldak olarak açıklandı. Yüzde 10 ya da 25 peşinatla satılan işyerlerini alan kişiler ödemelerini yine 120 ay ya da 180 ay vadeli olarak yapabilecekler.

TOKİ Haberleri