Halkbank satışa çıkardı! 101 Bin TL'ye arsa, 180 Bin TL'ye konut!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Halkbank yeni fırsatları açıkladı. Halkbank tarafından satışa çıkarılan konutlar ve arsalar bazı vatandaşlar için çok cazip bir yatırım yolu olabiliyor. Halkbank'ın en son gayrimenkul fırsatları belli oldu.

Gayrimenkul yatırımı son dönemlerde oldukça cazip bir yatırım alanı haline geldi. Türkiye'de uygulanan bazı ekonomi politikaları vatandaşların yatırım alanlarını oldukça daralttı. Döviz yatırımı kazançlı olmaktan çıkarken altın yatırımı da beklenen kazançları getirmiyor. Mevduat faizleri ise enflasyonun gerisinde kalıyor. Borsa yatırımı oldukça riskli olabilirken yine en güvenli yatırım alanı olarak gayrimenkul görülüyor. Ancak gayrimenkul yatırımı yaparken seçenekler de oldukça daraldı. 

GAYRİMENKUL YATIRIMINDA FİYAT KAOSU!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin karşılaştıkları en önemli sorun yüksek fiyatlar oluyor. Şu anda emlak piyasasından konut veya arsa olsun uygun fiyat bulabilmenin imkanı yok. Uygun fiyatla yapılmayacak olan yatırımların kazanca geçiş süreleri ise uzun yılları bulabiliyor. Bu duruma alternatif olarak ise bankalardan yapılan gayrimenkul satışları oluyor. 

BANKALAR NİYE UYGUN FİYATA GAYRİMENKUL SATIYORLAR?

Bankalar zaman zaman gayrimenkul satışı yapmak için ilanlar yayınlıyorlar. Bu ilanlarda yer alan gayrimenkuller bankaların yatırım yaparak satışa çıkardığı birimler değil. Bankalar müşterilere kullandırdıkları krediler karşılığında bir gayrimenkul ipoteği talep ediyorlar. Müşteri kredi borcunu ödemeyince de bankanın hanesine kredi zararı yazılarak gayrimenkul bankanın mülkiyetine geçiyor. Banka da bu gayrimenkulü bir tür ihale sisteminde uygun bir fiyat belirleyerek satışa çıkarıyor. Uygun fiyata gayrimenkul arayanlar ise bu yolla yapılan satışlarda aradıklarını bulma şansı elde edebiliyorlar. 

UYGUN FİYAT GARANTİSİ YOK!

Bankaların yaptıkları gayrimenkul satışlarının hepsinin uygun fiyatla sonuçlanacağına dair bir kaide bulunmuyor. Eğer ilana çıkarılan bir gayrimenkule yoğun talep gösterilir ve teklif sayısı fazla olursa o gayrimenkulün fiyatı oldukça yükselebilir. Hatta bazen emlak piyasasındaki fiyatlara ulaşma riski bile bulunuyor. Ancak teklif sayısı az olursa uygun fiyatla konut veya arsa satın alma imkanı bulunabiliyor. 

HALKBANK GAYRİMENKUL SATIŞ İLANLARI

Halkbank tarafından gayrimenkul satış ilanları yayınlandı. Bu ilanlarda yer alan güncel bilgilere göre Mardin Kızıltepe'de 100 metrekarelik konut 180 Bin TL'ye satılıyor. Aynı şekilde Bursa İznik'te 3.900 metrekarelik arsa ise 101.000 TL fiyatla alıcısını bekliyor. 

Halkbank tarafından Ankara'da da uygun fiyatla konut satışları yapılıyor. Ankara Beypazarı'nda bulunan 113 metrekarelik konut için 230 Bin TL fiyat belirlendi. Beypazarı'nda 88 metrekare konut için de 189 Bin TL isteniyor. 

Emlak Haberleri Haberleri