Almanya Türkiye'den işçi arıyor! Yılda 1 Milyon TL kazanma fırsatı!

Almanya’da işçi açığı bir türlü kapatılamayınca yurt dışından personel alımları hız kazandı. Çok sayıda meslekte açık bulunan Almanya’da firmalar Türkiye’de işçi alımı için sıraya girdiler. Hangi mesleklerden Türkiye’den personel alımı yapıyorlar?

Almanya’da yaşlı nüfustan dolayı çalışacak insan bulmakta büyük sıkıntılar yaşanmaya devam ediliyor. Resmi verilere göre Şubat ayında Almanya’da 788.004 işçi açığı olduğu ilan edildi. Mart ayı rakamlarında bu sayının daha da artması bekleniyor. 2030 yılına kadar işçi açığı sayısının 7 milyona ulaşması bekleniyor. Bu da Almanya’nın gelecek yıllardaki en büyük krizinin işçi sorunu olduğunu ortaya koyuyor.

TÜRKİYE’DEN İŞÇİ ALIMI KOLAYLAŞIYOR

Almanya’da şirketlerin yüzde 40’ı nitelikli personel bulmakta sıkıntı yaşıyorlar. 2030’da Almanya’da .alışan nüfus 49,5 milyona, 2060’ta ise 35,7 milyona düşecek. Bundan dolayı da yurt dışından işçi alımlarına ağırlık verilmeye başlandı. Ülkedeki Türk nüfusundan dolayı da Türkiye’den işçi alımları son dönemlerde kolaylaştırılıyor. Hatta bu durum yavaş yavaş Almanya’da devlet politikası haline gelmeye başladı.

YASAL DÜZENLEME YAPILIYOR!

Almanya, Türkiye’den işçi almak için yasal bir düzenleme yapmak için çalışmalara başladı. Bu düzenleme yapıldığında Türkiye’den Almanya’ya giderek çalışmak çok daha kolay hale getirilecek. Yapılan planlamaya göre Türkiye’den çalışmaya gideceklere ilk bir yıl vize verilecek. Eğer işveren personelden memnun kalırsa bu süre uzatılacak. Bir süre sonra ise Almanya’da kalıcı olarak kalmanın yasal yolu bu kişiler için açılacak. Bu yasal düzenleme yapılmadan dahi Almanya’daki bazı firmalar Türkiye’den personel alımlarına başladılar.

ALMANYA’DA EN ÇOK ARANAN MESLEKLER

Almanya’da bazı mesleklerde özellikle açık iş sayısı çok fazla. Bunların başında sağlık sektörü geliyor. Doktor, hemşire, sağlık personeli gibi mesleklerde olanlar Almanya’ya giderek çalışmaları halinde yıllık en az 30.000 euro gelir elde ediyorlar. Şu anda tecrübesiz doktorlar bile Almanya’da yılda 50 Bin Euro yani 1 Milyon TL kazanabiliyorlar.

Almanya’da aranan diğer mesleklerin başında mühendisler yer alıyor. Dil bilen Türk mühendisler için Almanya bulunmaz bir imkan olabiliyor. Bu mühendisler iş daveti aldıklarında Almanya’ya giderek sorunsuz bir şekilde çalışmaya başlayabiliyorlar. İşe yeni başlayanların gelirleri ise yıllık 1 Milyon TL’yi bulabiliyor.

Almanya’da yazılımcı, ekonomist, işletmeci, müşteri temsilcisi, kaynakçı, kaloriferci, demirci, lojistik işçi, hava alanı çalışanları, garson gibi mesleklerde de büyük açık bulunuyor. Bu mesleklerde yıllık gelir 30 bin eurodan başlayıp 50 bin doları geçebiliyor. Tecrübesi olan personellere daha yüksek maaşlar ödeniyor.

Finans Haberleri