Altın fiyatları 19 Ocak 2023! Ons ve gram altın fiyatı ne kadar?

Altın piyasasında yeni günün fiyatları merak konusu oluyor. 19 ocak 2023 perşembe günü altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın piyasasında son günlerde çok hızlı fiyat değişimleri takip ediliyor. Yatırımcıların başını döndüren altın fiyatları zaman zaman güçlükle takip edilebiliyor. Altın piyasasında fiyatları etkileyen gelişmeler neler? Kapalıçarşı altın piyasasında hangi fiyatlamalar var. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

ALTIN PİYASASI ABD VERİSİYLE HAREKETLENMİŞTİ!

Altın piyasasında ons altın fiyatını etkileyen önemli gelişmeler yaşanıyor. Ancak genel görünüm itibariyle ons altının 1.900 dolar ile 1.920 dolar arasında sıkıştığı görülüyor. Dün açıklanan ABD ÜFE verisiyle destek bulan ons altın bir anlık kendisini 1.923 dolar seviyesine atsa da kalıcı olmayı başaramadı. Ons altındaki bu geri çekilmelerin kar satışları ile olduğu bildiriliyor. Bir süre daha ons altının sıkıştığı seviyede kalması beklenirken uzmanlar ons altında yükseliş trendi beklentisi içerisindeler. Şu anda ons altın 1.910 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

GRAM ALTINDA TABELA FİYATI!

Ons altında meydana gelen fiyat kararsızlığı gram altını da etkiliyor. Gram altının fiyatı etkileyen iki faktör var. Dolar kuru ve ons altın ile fiyatlanan gram altında dolar kurunun stabil olması fiyatlamada çok etki yapamıyor. Ons altındaki fiyat hareketleri ile gram altın fiyatları belirleniyor. Buna göre gram altın şu anda 1.154 TL’den işlem görüyor.

Gram altın için piyasalarda ikinci bir fiyat daha bulunuyor. Kuyumcuların fiyatı ile bankaların fiyatları arasında bazı farklılıklar olabiliyor. Kapalıçarşı altın piyasasında şu anda gram altın 1.177 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Fiziki olarak gram altın almak isteyenler kuyumcuların bu fiyatından işlem yapmak zorunda kalıyorlar.

Finans Haberleri