SGK'nın emekli maaşı hesaplama ekranında EYT şoku!

EYT düzenlemesinin yasalaşması beklenirken EYT’lilerin alacakları maaşlara dair önemli bir gelişme yaşandı. SGK, EYT’lilerin zamlı emekli maaşı hesaplama ekranını açtı.
SGK'nın emekli maaşı hesaplama ekranında EYT şoku!

EYT düzenlemesi ile alakalı olarak yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı EYT ile alakalı çalışmayı sonlandırdı. Dün ise kritik bir gelişme yaşandı. Çalışma Bakanlığı’nın EYT çalışması TBMM’de AK Parti grubuna gönderildi. Çalışma Bakanlığı’nın üst düzey isimleri EYT düzenlemesine dair TBMM’de AK Parti milletvekillerine bir de sunum yapıp bilgilendirmede bulundular. Şimdi 1 hafta içerisinde kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulması bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA EKRANI AÇILDI!

EYT düzenlemesinin yasalaşma süreci devam ederken EYT ile alakalı önemli bir gelişme daha yaşandı. EYT’liler emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını merak ediyorlar. SGK’dan tartışmalara neden olan çok önemli bir adım geldi. SGK’nın çevrim içi hizmetlerinden olan emekli maaşı hesaplama ekranı EYT’liler için yeniden açıldı. Ocak ayında yapılan emekli maaşı zammı sisteme eklendi ve EYT’liler artık tahmini emekli maaşlarını sistem üzerinden zamlı olarak hesaplayabiliyorlar.

EKSİZ ZAM HESAPLAMASI ŞOK ETTİ!

“Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım” sorusuna SGK’nın emekli maaşı hesaplama ekranı üzerinden yanıt arayan EYT’liler hesaplama yaptıklarında gördükleri rakamlar karşısında büyük bir şok yaşadılar. Emekli maaşlarına Ocak ayında yüzde 30 oranında zam yapılmış ve maaşlar yükseltilmişti. Ancak EYT’liler SGK’nın hesaplama ekranında bu yüzde 30’luk zammı göremediler. Yapılan hesaplamada yüzde 16 oranında zam uygulandığını gören EYT’liler bu duruma tepki gösterdiler.

5.500 TL EMEKLİ MAAŞI ALACAKLAR

EYT’lilerin emekli maaşları ile alakalı olarak son gelişme neticesinde çok sayıda vatandaş büyük bir endişe ile karşı karşıya kaldılar. Emekli olmaları halinde çok sayıda EYT’linin emekli maaşı en düşük emekli maaşının altında kalacak. Bu EYT’lilerin maaşları devlet katkısıyla 5.500 TL olan en düşük emekli maaşına yükseltilerek ödenecek. Aylık Bağlama Oranı ile alakalı sorunları devam eden EYT’lilerin bu konuda yapabilecekleri herhangi bir düzeltme imkanı da bulunmuyor. Yasal düzenleme yapılmadan bu sorun çözülemeyecek. EYT düzenlemesi ise böyle bir yasal düzenlemeyi içermiyor.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

SGK’nın emekli maaşı hesaplama ekranında ortaya çıkan eksik zamlı sonuç ile alakalı olarak EYT’liler bir açıklama bekliyorlar. Konunun teknik bir sorun mu yoksa EYT’lilere farklı bir muamele mi yapıldığına ilişkin SGK’nın açıklama yapması talep ediliyor.