EYT'liler bu tarihi bekliyordu! Deprem nedeni ile meclis çalışmalarına verilen ara uzatıldı

Milyonlarca EYT'li ve 4D taşeron işçilere sözleşmeli personele kadro yasası için beklenen meclise deprem nedeni ile verilen ara uzatıldı. Meclis ne zaman açılacak, TBMM deprem sonrası ne zaman çalışmalara başlayacak açıklandı.

EYT'liler bu tarihi bekliyordu! Deprem nedeni ile meclis çalışmalarına verilen ara uzatıldı - İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan 5 milyon kişiyi kapsayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası meclise sunulmuş, komisyonda yapılan görüşmelerden sonra meclis gündemine getirilmek üzere genel kurula yollanmıştı. 

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclis gündemine alınmak üzere sevk edilirken görüşmelerin yapılacağı ve kanunun onaylanmasının beklendiği 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Türkiye büyük bir depremle felakete uyanmış, Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem 11 ili adeta yerle bir etmişti. 

EYT'DE SON DURUM NE, EYT DEPREM SONRASI İPTAL EDİLİR Mİ, ERTELENİR Mİ?

Yaşanan deprem felaketi 11 ilde büyük bir yıkım yaşanmasına neden olurken depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep'te ise nerede ise taş taş üstüne kalmamıştı. Büyük bir yıkım 40 bin vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olurken ekonomiye maddi olarak ta büyük zarar vermişti. 

Deprem sonrası AK Parti kurmaylarının yaptıkları görüşmede "Depremin yaralarının sarılması için EYT'nin bir süreliğine ertelenmesine yönelik öneriler var. Bazı arkadaşlarımız 3 ay, bazıları 2 yıl bekletilmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak ağırlık görüş EYT'nin planlandığı şekilde yasalaştırılması yönünde" şeklinde denilerek sahada alınan bilgiler aktarıldı. 

DEPREM SONRASI MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK, EYT NE ZAMAN TBMM GÜNDEMİNE GELİR, YASALAŞIR VE ONAYLANIR?

EYT kanun teklifi hakkında son durumun netleşmesi için meclisin açılış tarihi beklenirken AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile "Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem" diyerek meclisin açılış tarihini 1 hafta daha uzattıklarını duyurdu. 

Finans Haberleri