İkinci el araçlara 225 Bin TL kredi desteği! Halkbank taksit tablosunu yayınladı!

İkinci el otomobil satın almak isteyenler kendilerine sağlanacak finansman desteklerini araştırıyorlar. Halkbank tarafından otomobil sahibi olmak isteyenlere çok önemli bir finansman desteği açıklandı.

Türkiye'de otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşların sayısı bir hayli fazla olsa da gerçekleşen otomobil satışları sınırlı oluyor. Yüksek fiyatlardan dolayı insanlar araç sahibi olamıyorlar. Bankaların bir kısmından ise taşıt kredisi kullanılsa bile bir de yüksek faiz maliyeti oluşuyor. Bu piyasa ortamında ise çok sayıda vatandaş otomobil alımlarını erteleyebiliyorlar. Ancak Halkbank tam da bu kişilere yönelik çok önemli bir taşıt finansmanı imkanı sağlayabiliyor.

İKİNCİ EL ARAÇLARA KREDİ!

Sıfır arabaları fiyatlarından dolayı alamayanlar bu taleplerini direkt olarak ikinci el otomobil piyasasına yönlendiriyorlar. Bu şekilde daha düşük fiyatlarla otomobil satın alma imkanı doğuyor. Ancak bu durumda da finansman desteğinin önemi bulunuyor. Türkiye'de vatandaşların alım güçlerinde önemli bir gerileme meydana geldi. Bu gerilemeden dolayı finansman desteği almadan otomobil satın almak epeyce zorlaştı. Bu konuya ise Halkbank müdahale ediyor. Halkbank ikinci el otomobiller için düşük faizli taşıt kredisi imkanı sağlıyor. 

KASKO DEĞERİNE BAKILIYOR

İkinci el otomobiller için Halkbank'tan taşıt kredisi çekilmek istenirse kredinin bazı koşulları otomobilin değerine göre değişebiliyor. Bu değer tespiti için ise aracın kasko değeri esas alınıyor. Bu doğrultuda bir otomobilin değeri 400 Bin TL'nin altındaysa bu araç için Halkbank en fazla yüzde 70 oranında kredi verirken bu kredinin azami vade süresi 48 ay olabiliyor. 

otomobilin değeri 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasındaysa kredilendirme oranı yüzde 50, azami vade süresi 36 ay oluyor. 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arası otomobillerde yüzde 30 kredilendirme ve 24 aya kadar vade ile kredi veriliyor. Değeri 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasında olan otomobillerde yüzde 20 kredilendirme yapılarak 12 aya kadar vade ile taşıt kredisi veriliyor. 

2 AY TAKSİT ERTELEME

Halkbank'ın müşterilere sağladığı bir imkan da kredi taksit ödemeleri hakkında oluyor. Buna göre taşıt kredisi çeken müşterilere ilk 2 ay taksit erteleme imkanı sağlanıyor. krediyi çekerek otomobillerini alan müşteriler ilk 2 ay taksit ödemesi yapmıyorlar. taksit ödemeleri ise 3. aydan itibaren yapılabiliyor. Bu imkanı kullanmak tamamen müşteri tercihine bırakılıyor. 

225 BİN TL KREDİ MALİYET HESAPLAMASI

Halkbank'tan ikinci el taşıt kredisi çekeceklere banka tarafından aylık yüzde 1,61 faiz uygulanıyor. 48 ay vadeli 225 Bin TL kredi çekenler bankaya 7.354 TL taksit ödüyorlar. Toplam kredi maliyeti ise 352 Bin TL olarak hesaplanıyor. 

Finans Haberleri