Tüm annelere ödeniyor! Gelir şartı yok, Aile Bakanlığı 600 TL veriyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik sosyal yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Bu sosyal yardımların bazılarında gelir şartı aranmaksızın herkese ödeme yapılıyor. Bu şekilde tüm annelere ödeme yapılacağı ilan edildi.

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara çeşitli destekler sağlanabiliyor ve bu destekler de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yönetiminde ödeniyor. Sosyal yardımlar farklı niteliklerde olabiliyor. Genellikle bu ödemeler ihtiyaç sahiplerinin bütçelerini desteklemek için veriliyor. Ancak Aile Bakanlığı bazı sosyal yardım programlarında herhangi bir gelir şartı talep etmiyor. Hatta her başvuran bu ödemeleri istisnasız bir şekilde alabiliyor.

TÜM ANNELER ALABİLİR

Aile Bakanlığı’nın sağladığı sosyal yardım programları içerisinde doğum yardımı adı altında da bir sosyal yardım bulunuyor. Bu sosyal yardımı alabilmek için herhangi bir gelir şartı uygulanmıyor. Gelir kriteri ne olursa olsun tüm annelere bu ödemeler yapılabiliyor. Aile Bakanlığı’na başvurulması durumunda bu doğum yardımı ödemelerinden faydalanmak mümkün oluyor. Elbette bu sosyal yardımın da kendi içerisinde özel bazı koşulları bulunuyor.

ŞARTLARI NELER?

Aile Bakanlığı’ndan doğum yardımı alabilmek için öncelikle 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı doğum yapmış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan tüm anneler bu sosyal yardımı alabilirler. Hatta doğumun hemen arkasından almak da şart değil. Yıllar sonra da bu sosyal yardım talep edilebilir. Bu yardımdan hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar hem de Mavi kart sahibi olanlar yararlanabilirler.

ÖDEMELERDE ÖNCELİK ANNEYE

Aile Bakanlığı sosyal yardım ödemelerinde önceliği kadınlara tanıdığı gibi doğum yardımında da önceliği annelere veriyor. Eğer anne hayattaysa doğum yardımına başvuru yaparak ödemeyi alabilir. Ancak anne hayatta değilse onun yerine baba da başvuruda bulunabilir. Ödemeler bu şekilde başvuru sahibine yapılmaktadır.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile Bakanlığı tarafından verilen doğum yardımı ödemelerinin ne kadar olduğu da merak ediliyor. Bu ödemelere yaklaşık 1-2 yıldır herhangi bir zam uygulanmadı. Vatandaşlara ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki her bir çocuk için ise 600 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemeleri vatandaşlar PTT üzerinden alabiliyorlar. Ödeme şekli ve zamanı konusunda başvuru sırasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bilgi veriliyor.

Finans Haberleri