Vakıfbank'ta hesabı olanlar dikkat! Tarih açıklandı, bankaya başvurmazsanız paranız gidecek!

Vakıfbank tarafından bir ilan yayınlanarak müşterilere uyarı yapıldı. Bir tarih açıklayan Vakıfbank o tarihe kadar işlem yapılmayan hesaplardaki paraların devredileceğini duyurdu.

Vakıfbank bir resmi ilan yayınlayarak müşterilere yönelik bir duyuru yaptı. Bu duyuru ile bazı müşterilerin bankada bulunan paralarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmesine ilişkin işlem yapılacak. Banka ile görüşme yapmayan, başvuruda bulunmayan hesap sahiplerinin paraları onların kontrolünden çıkacak. Bu hesaplardaki paralarını kaybetmek istemeyenlerin Vakıfbank’a başvuru yapmaları gerekiyor.

HANGİ HESAPLARDAKİ PARALAR DEVREDİLECEK?

Bankalar uzun süre üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan paraların zaman zaman Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmesini sağlıyorlar. Bu para direkt olarak devletin ilgili birimine aktarılıyor. Ancak canlı hesaplarda bu işlem uygulanmıyor. Vakıfbank’ta hesabı olan ama yıllardır üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan, tek hesap hareketi olmayan hesaplardaki paralar zaman aşımına uğramış olarak değerlendiriliyor. Bu şekilde hesabı olanların paralarının devri için Vakıfbank duyuru yayınladı.

HESAP SAHİPLERİNİN BAŞVURU YAPMASI GEREKİYOR!

Vakıfbank’ta hesabı olan ama bu hesabında herhangi bir işlem gerçekleştirmeyen vatandaşlar bu konuda acilen bankaya başvurmaları gerekiyor. Bankaya başvuru yapılmaması durumunda bu hesaplar kapatılacak ve hesapta bulunan paralar ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na aktarılacak. Bu işlem yapıldıktan sonra ise bir daha geri dönüşü olmayacak. Hesap sahipleri isteseler bile o hesaplardaki paralarını alamayacaklar.

MİRAÇSILAR DA ALABİLİR!

Bazen hayatını kaybeden vatandaşların bankalarda hesapları ve hesaplarında paraları da olabiliyor. Yasal mirasçılar bilmediklerinden bu paralara dair talepte bulunmayabiliyorlar. İşte Vakıfbank bu durum için de bir imkan tanıyor. Mirasçılar Vakıfbank’a başvuru yaparak bu paraları alabilecekler. Mirasçılık konusunda özel bir uygulama yapılıyor. Bir kişinin bankada olan parası onun miraçsılarının tamamının başvurusu ile ödenebiliyor. Bunun için de mirasçıların ortak hareket etmesi gerekiyor.

15 HAZİRAN SON GÜN!

Vakıfbank zaman aşımına uğrayacak olan hesaplara dair hak sahipleri ile mirasçıların başvuru yapabilmeleri için bir son başvuru tarihi açıkladı. 15 Haziran 2023 tarihine kadar başvuru yapanlar paralarını alabilecekler veya hesaplarını devam ettirebilecekler. Bu tarihe kadar herhangi bir başvuru yapılmaması durumunda hesaplarda unutulan para eksiksiz ve geri dönüşü olmaksızın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecek.

Finans Haberleri