AFAD ve Kandilli duyurdu! 5.5 şiddetinde deprem!

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından son dakika deprem açıklaması yapıldı. verilen bilgilere göre Akdeniz'de 5.5 şiddetinde bir deprem gerçekleşti.

Türkiye'de depremler meydana gelmeye ve vatandaşları panikletmeye devam ediyor. Depremlere dair son dakika bilgileri ise kamuoyuna AFAD Deprem Merkezi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından açıklanıyor. Bu kurumlardan birer son dakika açıklaması daha geldi ve yeni bir deprem haberi verildi. 

AKDENİZ'DE DEPREM!

AFAD Deprem Dairesi ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre deprem Akdeniz'de meydana geldi. Gerçekleşen depremin şiddetini Kandilli Rasathanesi 5.5, AFAD Deprem Dairesi ise 5.3 olarak açıkladılar. her iki kurum da depremin merkez üssü ile alakalı şu ana kadar net bir açıklama yapmadılar. Konuyla alakalı olarak yeni bir bilgilendirme yapılması bekleniyor. 

DEPREM NERELERİ ETKİLEDİ?

Gerçekleşen depremin ardından bu depremin Türkiye'de hangi kentlerin etkilendiği merak ediliyor. Kurumlardan henüz açıklama gelmese de vatandaşların sosyal medyada yazmış oldukları mesajlara göre deprem Türkiye'den pek hissedilmedi. Daha çok Yunanistan'da hissedilen deprem Türkiye'nin Ege kıyılarında hafif bir şekilde hissedilebildi. Ancak bu depremin Akdeniz ve Ege'deki fay hatlarını etkileme potansiyeli açısından Türkiye için önemi bulunuyor. Bu konuda bilim insanlarının yorumları bekleniyor. 

EGE RİSKLİ BÖLGE!

Ege kıyıları deprem uzmanları tarafından uzun bir süredir potansiyel deprem alanı olarak gösteriliyor. Bu bölgede şiddetli bir deprem olabileceği yorumları yapılırken depremin zamanına dair kimse herhangi bir değerlendirmede bilimsel olarak bulunamıyor. meydana gelen bu güçlü depremler ise olası deprem riskini yükseltme ihtimalinden dolayı endişe veriyor. 

AFAD tarafından verilen son bilgilere göre meydana gelen son deprem Türkiye'yi etkilemedi ve bu sarsıntı şiddetli olarak hissedilmedi. Dolayısıyla Türkiye'de herhangi bir can ve mal kaybına imkan verilmesi mümkün değil. Depremin Girit civarında olduğu tahmin ediliyor.

Gündem Haberleri