Aydın Kuşadası'nda deprem! AFAD ve Kandilli açıkladı!

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında Ege Denizi’nde deprem meydana geldi.

Deprem ülkesi olan Türkiye’de orta şiddetli depremler meydana gelmeye devam ediyor. Özellikle bazı bölgelerde depremlerin yoğunlaştığı takip ediliyor. Bu bölgelerden birisi de Ege Denizi oluyor. AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son dakika açıklamalarına göre bu gece Aydın’ın Kuşadası ilçesi açıklarında Ege Denizi’nde deprem meydana geldi.

AFAD 4 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMİ AÇIKLADI

AFAD Deprem Dairesi tarafından verilen bilgilere göre bu gece saat 01:35’te Aydın’ın Kuşadası ilçesinin açıklarında Kuşadası Körfezi’nde bir deprem meydana geldi. Kuşadası’na yaklaşık 3 km mesafede gerçekleşen depremin şiddetinin 4.0 olarak ölçüldüğü bildirildi. Depremin derinliği ise 11,06 km olarak bildirildi.

KANDİLLİ’DEN DEPREM DUYURUSU

Kandilli Rasathanesi tarafından da deprem açıklaması yapıldı. Kuşadası Körfezi’nde meydana gelen depremin şiddeti Kandilli Rasathanesi’nden ilk önce 3.9 şiddetinde açıklandı. Kısa bir süre sonra düzeltme yapılarak depremin şiddetinin 4.0 olduğu bildirildi. Depremin derinliği için ise 11,4 km bilgisi verildi.

EGE BEŞİK GİBİ SALLANIYOR!

Ege Bölgesi’nde bu gece oldukça yoğun hareketlenmeler yaşanıyor. Kuşadası Körfezi’nde bu gece 10 adet düşük şiddetli deprem meydana geldi. Gerçekleşen depremlerin en yükseği 4 şiddetinde olurken son olarak İzmir Selçuk’ta da saat 02:01’de 1.8 şiddetinde küçük bir sarsıntı daha meydana geldi. Ayrıca aynı şekilde akşam saatlerinde Çanakkale’de de hafif şiddetli depremlerin olduğu rapor edildi.

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Kuşadası Körfezi’nde meydana gelen 4.0 şiddetindeki deprem vatandaşlar tarafından hissedilse de herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermediği bildirildi. AFAD ekipleri bölgeden olumsuz bir ihbar gelmediğini bildirirken sürecin takip edildiğini de açıkladılar. Can ve mal kaybı olmayan deprem sadece bölgedeki vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden oldu.

Gündem Haberleri