Bu 2 ilde TOKİ kurası olmayacak! Başvuran herkese sosyal konut verildi!

TOKİ sosyal konut projesi kura çekimleri devam ederken yeni kura takvimi açıklandı. TOKİ tarafından yayınlanan yeni takvime göre 2 ilde bazı projelerde kura çekimi yapılmayacak. Bu illerde ce ilçelerde başvuru yapan vatandaşlar kurasız ev sahibi oldular.

TOKİ İlk Evim sosyal konut projesi aşama aşama devam ettiriliyor. 250 bin sosyal konutluk proje için TOKİ önce başvuruları kabul etti. Ardından bu başvurular değerlendirmeye alındı ve yapılan incelemede başvuru koşullarını karşılamayan vatandaşların başvuruları geçersiz sayıldı. Geçerli başvurular tespit edilerek kura aşamasına geçildi. İnşa edilecek konut sayısı başvuru sayısından az olunca sosyal konut satın alma hakkının belirlenmesi için noter kuraları çekiliyor. 

TOKİ KURA TAKVİMİNİ GÜNCELLİYOR!

TOKİ sosyal konut kura çekimleri için bir takvim uygulamaya soktu. İl ve ilçe bazında hazırlanan bu takvim ile proje bazlı olarak noter huzurunda kura çekimleri yapılıyor. Bu kura çekimleri ile beraber inşa edilecek olan 2+1 ve 3+1 sosyal konutların kimler tarafından satın alınabileceği tespit ediliyor. TOKİ tarafından kura takvimine yeni bir güncelleme daha yapıldı ve listeye yeni iller eklendi. Ay sonuna kadar hangi illerde kura çekileceği böylece netleşmiş oldu. 

BAŞVURUSU SAYISI AZ OLAN YERLERDE KURA ÇEKİLMİYOR

TOKİ sosyal konut başvuru sayılarının az olduğu yerlerde kura çekilmiyor. Bunun o yerlerde başvuru yapanlar açısından çok büyük bir önemi var. Başvuru yapan ve başvurusu geçerli kabul edilen tüm vatandaşlar kurasız bir şekilde sosyal konut sahibi olma hakkı elde ediyorlar. Bu vatandaşların kuradan isimlerinin çıkmasına gerek kalmıyor. Sadece başvuru yapmış olmak yeterli oluyor. Çok büyük bir şans olarak değerlendiren bu durum vatandaşlarca TOKİ piyangosu olarak adlandırılıyor. 

2 İLE TOKİ PİYANGOSU VURDU!

TOKİ tarafından açıklanan takvime göre iki ilde bazı ilçelerde kura çekilmeyecek. Bu illerde her başvuran vatandaş sosyal konut sahibi olacak. Verilen bilgilere göre Burdur Kemer'de 94 konutluk projede, Burdur Çeltikçi'de 134 konutluk projede ve Burdur Altınyayla'da 110 konutluk projede kura çekilmeyecek. Bu yerlerde tüm başvuran vatandaşlar sosyal konut satın alma hakkı elde ettiler.

TOKİ'nin kura çekimi yapmayacağı ikinci il ise Denizli olarak bildirildi. Denizli Baklan'da 220 konutluk projede ve Denizli Beyağaç'ta 93 konutluk projede de kura çekilmeyecek.  

Öte yandan TOKİ bugün Antalya ve Kocaeli'nde kura çekimlerine devam edecek ve bu illerde sosyal konut satın almak için hak sahipleri belirlenecek. 

TOKİ Haberleri