0,79 faizli kentsel dönüşüm kredisi! 1 Milyon 250 Bin TL kredinin taksit tablosu belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen kentsel dönüşüm kredisinde limit yükseltilmesinin ayrıntıları belli oldu. Vatandaşlar aylık 0,79 faizle 10 yıl vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz kentsel dönüşüm kredisi kullanabilecekler.
0,79 faizli kentsel dönüşüm kredisi! 1 Milyon 250 Bin TL kredinin taksit tablosu belli oldu!

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve toplamda 11 ilde yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından kentsel dönüşüm çok daha büyük önem kazandı. Vatandaşlar evlerinin depreme dayanıklı olup olmadığını ölçtürmeye başlarken deprem riski olan binaların dönüşümü için de ciddi bir maliyet çıkıyor. Çoğu vatandaş bu maliyeti karşılayamadığı için kentsel dönüşüme evini sokmak istese de bunu yapamıyor. Bu durumda olan vatandaşlara kentsel dönüşüm için verilen kredi desteğinde bazı değişiklikler yapıldı.

LİMİTLER ARTTIRILDI!

Konutlarını kentsel dönüşüme sokmak isteyen vatandaşlara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteği ile kentsel dönüşüm kredisi verilecek. Bu kredi uygulaması zaten yapılıyordu ama üst limiti 600 Bin TL olarak uygulanıyordu. 600 Bin TL ile kentsel dönüşüm yaptırmak pek mümkün olmuyordu. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile bu kredi limiti 1 Milyon 250 Bin TL’ye çıkarıldı. Buna bağlı olarak iş yeri yapım kredisi 600 Bin TL’den 800 Bin TL’ye, iş yeri edinme kredisi de 250 Bin TL’den 350 Bin TL limitlerine yükseltildi.

MURAT KURUM AÇIKLADI

Kentsel dönüşüm kredilerinde yapılan değişiklik ile alakalı olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kısa bir açıklama yaparak, “Kentsel dönüşümü vatandaşımız için kolaylaştıracak her adımı atacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile hazırladığımız ve kentsel dönüşümde kredi limitlerini artıran düzenlememiz Resmi Gazete’de yayımlandı.” dedi.

YENİ MALİYETLER BELLİ OLDU

Evlerini kentsel dönüşüme sokacak olan vatandaşlara verilecek olan kentsel dönüşüm kredisinde yeni maliyetler belirlendi. Buna göre bu kredi için vatandaşlara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı faiz desteği verecek. Bu faiz desteği ile beraber vatandaşların kullanacakları kredinin aylık faiz oranı yüzde 0,79 olacak. Oldukça düşük bir faizle 1 Milyon 250 Bin TL kredi çekebilecek olan vatandaşlar bunu 10 yıl vadeli olarak kullanabilecekler. Üstelik vatandaşlara sağlanacak bir imkan da ilk 2 yıl ana para ödemesi yapılmayacak olması olacak. İlk 2 yıl boyunca vatandaşlar çektikleri kentsel dönüşüm kredisinin sadece faiz maliyetini ödeyecekler.

1 MİLYON 250 BİN TL KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

0,79 faizli kentsel dönüşüm kredisi! 1 Milyon 250 Bin TL kredinin taksit tablosu belli oldu!

Kentsel dönüşüm kredisi vatandaşlara kamu bankaları Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden kullandırılacak. Uygulanacak olan aylık faiz oranı yüzde 0,79 olacak. 120 ay vadeli 1 Milyon 250 Bin TL kentsel dönüşüm kredisinin aylık taksit tutarı ise 16.161 TL olacak. Bu kredinin toplam maliyeti ise 1 Milyon 939 Bin TL şeklinde hesaplanıyor.