16 il için acele kamulaştırma kararı! Cumhurbaşkanı onay verdi, Resmi Gazete'de yayınlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı Cumhurbaşkanı Kararları bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kararlar arasında farklı illerde vatandaşlara ait bazı taşınmazlar hakkında verilen acele kamulaştırma kararları da yer alıyor.
16 il için acele kamulaştırma kararı! Cumhurbaşkanı onay verdi, Resmi Gazete'de yayınlandı!

Türkiye’de çeşitli projelerin yapımı veya devam etmesi için bazen vatandaşların mülkiyetlerinde olan taşınmazların kullanılması zorunluluk haline gelebiliyor. Bu durumlarda projeleri durdurup uzun bir kamulaştırma sürecine mecbur kalmak yerine Cumhurbaşkanı kanunun kendisine verdiği yetkiyi kullanarak acele kamulaştırma kararları alabiliyor. Böylece projelerin devamı sağlanabiliyor. Bugünkü Resmi Gazete’de yine bu duruma uygun bir şekilde acele kamulaştırma kararları yayımlandı.

HATAY'DA HASTANE YAPIMLARI İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI!

Yayımlanan acele kamulaştırma kararının sayısının 4 olduğu bildirildi. 3 acele kamulaştırma kararının deprem felaketini yaşayan Hatay’ın yeniden imarı için yapılacak olan kamulaştırma işlemlerini kapsadığı bildirildi. Öncelikle Hatay İskenderun’da yapılacak olan yeni devlet hastanesi için belirlenen alanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Hatay’ın Antakya ilçesinde yapılacak olan şehir hastanesi için de bir acele kamulaştırma kararı alındı. Karar içeriğinde belirlenen alanda bulunan taşınmazların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alındı. Kamulaştırılacak olan alanda şehir hastanesi inşa edilecek.

Hatay ile alakalı olarak alınan son acele kamulaştırma kararı ise depremde büyük yıkıma uğrayan Defne ilçesi için oldu. Defne ilçesinde inşa edilecek devlet hastanesi için belirlenen taşınmazlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına acele kamulaştırma yetkisi verildi.

16 il için acele kamulaştırma kararı! Cumhurbaşkanı onay verdi, Resmi Gazete'de yayınlandı!

16 İLDE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI!

Son yayınlanan acele kamulaştırma kararı ise enerji nakil hatlarının yapımı ile alakalı oldu. Buna göre Ankara, Artvin, Aydın, Bartın, Bilecik, Gaziantep, Hatay, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Mersin, Muğla, Sivas, Yozgat ve Zonguldak’ta belirlen taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.