1915 Çanakkale Köprüsü Son Durumu Ne, Çanakkale Köprüsü Ne Zaman Açılacak?

Limak-Yapı Merkezi-SK-Daelim Ortak Girişim Grubu tarafından 26 Ocak 2017 tarihinde alınan ihale ile yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü Malkara-Çanakkale otoyolu inşaatı tüm hızı ile devam ediyor.
1915 Çanakkale Köprüsü Son Durumu Ne, Çanakkale Köprüsü Ne Zaman Açılacak?

Limak-Yapı Merkezi-SK-Daelim Ortak Girişim Grubu tarafından 26 Ocak 2017 tarihinde alınan ihale ile yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü Malkara-Çanakkale otoyolu inşaatı tüm hızı ile devam ediyor. Peki, inşaatta son durum ne, Çanakkale köprüsü ne zaman bitecek?

Sütlüce-Şekerkaya mevkileri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü inşaatı İstanbul’u önce Çanakkale’ye ve devamında Kuzey Ege’ye bağlayacak.



Bu sayede Marmara ve Ege Bölgelerindeki limanlar, demiryolu ve hava ulaşım sistemlerinin karayolu ulaşım projeleri ile birbirlerinin bağlantısı sağlanmış olacak.



1915 Çanakkale Köprüsü Ne Zaman Açılacak?



1915 Çanakkale köprüsü inşaatı büyük bir hızla ilerliyor. 1915 Çanakkale köprüsü açılış tarihi olarak cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamalarına yetiştirilmeye çalışılıyor. Yani Çanakkale köprüsü açılışı 2023 yılında yapılacak.



Çanakkale Köprüsü Güzergahı Nereden Geçiyor?



Köprü tamamlandığında Türkiye'nin göz bebeği olan İstanbul'un da içerisinde yer aldığı Marmara Bölgesinde yer alan 5. asma köprü olarak hizmete girecek. Köprünün bir ayağı Anadolu Yakası sınırları içerisinde yer alan Lapseki'nin Şekerkaya mevkisinde yer alırken diğer ayağı ise Avrupa Yakası sınırları içerisinde bulunan Gelibolu'nun Sütlüce mevkisinde yer alacak. Bu iki nokta arasında yer alacak olan köprü aynı zamanda Çanakkale Boğazının da ilk köprüsü olma özelliğine sahip olacak.

Tamamlandığında 2X3 şerit ile hizmet verecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin 608 metrelik toplam uzunluğu ile dikkat çekecek. Boğazın yeni gerdanlığı olarak lanse edilen köprü için kamulaştırma çalışmalarına ise ekipler tüm hızı ile devam ediyor. Deniz dibi tarama çalışmalarının tamamlandığı köprü inşaatında şimdilik her şey yolunda gidiyor ve ekipler titiz bir şekilde projeyi adım adım hayata geçirmeye devam ediyor.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"