69.900 TL'ye 2+1 ev sahibi olma fırsatı! Arsası olana devlet desteği ile ucuz prefabrik ev!

Prefabrik ev yaptırarak ekonomik bir şekilde ev sahibi olmak isteyenler bu yapı tarzına dair ayrıntıları araştırıyorlar. Devlet desteği ile vatandaşlar çok uygun fiyatlarla ev sahibi olma imkanı bulabiliyorlar.
69.900 TL'ye 2+1 ev sahibi olma fırsatı! Arsası olana devlet desteği ile ucuz prefabrik ev!

Ev sahibi olmak son dönemlerde oldukça zor bir hale geldi. İnsanlar yeni bir ev satın almak istediklerinde çok yüksek fiyatlarla karşılaşabiliyorlar. Ev yaptırabilecekleri bir arsaya sahip olanlar ise kendi evlerini yaptırarak düşük maliyet kovalıyorlar. Ancak inşaat maliyetleri o kadar yükseldi ki betonarme ev yaptırmanın da ekonomik bir durumu kalmadı. Tek çıkış yolu ise prefabrik evler oluyor. Prefabrik evler şu anda en düşük maliyetle ev sahibi olmanın tek yolu haline geldi.

PREFABRİK EVLER DAYANIKLI MIDIR?

Prefabrik ev yaptırma konusunda mesafeli duranların en büyük çekinceleri bu evlerin dayanıklı olmayacağına dair oluşan algı oluyor. Ancak prefabrik ev sektörü son dönemlerde oldukça büyük gelişmeler kaydetti. Artık betonarme evler ile prefabrik evler arasında dayanıklılık açısında pek de fark kalmadı. Doğru projenin yapılması durumunda bir prefabrik ev 50 yıl sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Yalnız doğru proje olmaması durumunda hüsranla da sonuçlanabiliyor. İklim şartları yağışlı olan bir bölgede yağmura dayanıksız bir malzemeden üretilen prefabrik evlerin kullanım ömrü çok kısa olacaktır. 

PREFABRİK EVLER NEDEN EKONOMİK?

Prefabrik evlerin neden ekonomik oldukları da merak konusu oluyor. Bu evler tamamen fabrika üretimi ve montaj aşaması ile yapılıyorlar. İnşaat malzemelerinin yoğun bir şekilde kullanılmasına da gerek yok. Bundan dolayı toplam maliyeti etkileyen birimlerin sayısı oldukça az. Betonarme evlerde sadece bir inşaat yapı malzemesinin fiyatına gelen zam bile maliyeti yükseltebiliyor. Prefabrik evlerde ise böyle bir dezavantaj bulunmuyor. 

DEVLET PREFABRİK EV DESTEĞİ VERİYOR!

Türkiye'de barınma sorununa neşter vurulabilmesi için devlet tarafından vatandaşlara destek de sağlanıyor. Prefabrik ev yaptırmak isteyen bazı vatandaşlar eğer evin yaptırılacağı arsanın tam hisseli tapusuna sahipseler ve diğer koşulları da sağlayabiliyorsalar 150 Bin TL destek alabiliyorlar. Bu destek ile beraber prefabrik ev maliyetlerinde çok büyük indirim elde edilmiş oluyor. Prefabrik ev maliyetinin çoğunu bu desteklemeyle beraber devlet ödemiş oluyor. 

69.900 TL'YE EV SAHİBİ OLMAK MÜMKÜN!

69.900 TL'ye 2+1 ev sahibi olma fırsatı! Arsası olana devlet desteği ile ucuz prefabrik ev!

Prefabrik ev sahibi olmak isteyenler ortalama fiyatları merak ediyorlar. İnceleme yapılan 55 metrekare 2+1 prefabrik ev için 219.900 TL fiyatı veriliyor. Bu kampanyalı fiyattan yararlanarak üzerine bir de devletten 150 Bin TL destek alınması durumunda 69.900 TL'ye prefabrik ev sahibi olunabiliyor. Prefabrik ev yaptırma desteği için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bilgi alınabiliyor.