Acil yıkılması gereken ağır hasarlı bina sayısı 50.576 olarak açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum depremin etkilediği 10 ilde yürütülen hasar tespit çalışmaları raporunun ilk sonuçlarını açıkladı. Acil yıkılması gereken ağır hasarlı, az ve orta hasarlı ve hasarsız bina sayısı belli oldu.
Acil yıkılması gereken ağır hasarlı bina sayısı 50.576 olarak açıklandı!

Acil yıkılması gereken ağır hasarlı bina sayısı 50.576 olarak açıklandı! Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremin yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber olurken 10 ilde hasar tespit çalışmaları da sürüyordu. 

Sahada yapılan hasar tespit çalışmaları hakkında son durumu açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sahada 7 bin 100 personelle çalışmaları sürdürdüklerini dile getirdi. Şimdiye kadar 10 ilde 387 bin 346 binada ve 1 milyon 856 bin 864 bağımsız birimin incelendiği açıklandı. 

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM! HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINDA RAKAMLAR AÇIKLANDI

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık merkez üslü 7.7 şiddetindeki depremle sarsılan Kahramanmaraş sonrasında ise yine Kahramanmaraş Elbistan merkez üslü yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci depremle büyük bir yıkıma uğramıştı. Yaşanan depremde depremin meydana geldiği Kahramanmaraş'ın yanı sıra depremden etkilenen Malatya, Gaziantep, Hatay ve Adıyaman'da da çok sayıda bina yıkılmış ya da ağır hasar almıştı. 

Hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Murat Kurum "Hasar tespit çalışmalarımız deprem bölgesinde 7.100 personelle sürüyor. 387.346 bina incelendi. Şu ana kadarki tespitlerimize göre ACİL YIKILMASI gereken 50.576 bina var. 279.655 bina AZ HASARLI veya HASARSIZ. Acil yıkılması gerekenleri hızla yıkıp güvenli konutlar yapacağız!" diyerek ağır hasarlı bina sayısını duyurdu.