Adıyaman'da depremde yıkılan binanın müteahhidi tutuklandı

Kahramanmaraş depremi sonrasında yıkılan 11 il arasında en büyük hasarı alan illerden biride Adıyaman olarak öne çıkmıştı.
Adıyaman'da depremde yıkılan binanın müteahhidi tutuklandı

Adıyaman'da depremde yıkılan binanın müteahhidi tutuklandı - 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem tam 11 ilde yıkıma neden olmuş, Adıyaman en çok yıkım yaşanan illerin başında yer almıştı. 

Yaşanan 2 büyük depremin ardından nerede ise Adıyaman'da sağlam bina kalmamış, yıkılan binaların enkazı altında çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. Deprem nedeni ile yıkılan binaların sorumluları tarafından soruşturmalar tüm hızı ile devam ederken bir tutuklama daha yapıldı. 

ADIYAMAN'DA YIKILAN BİNANIN MÜTEAHHİDİ TUTUKLANDI! 

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkılan binalara ilişkin soruşturmalar sürüyor.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında depremlerde Adıyaman'da yıkılan ve bazı bina sakinlerinin hayatını kaybettiği Sümerevler Mahallesi'nde bir yapının sahibi ve müteahhidi A.K. kent merkezinde gözaltına alındı. Göz altına alınan müteahhit adli makamlarla yapılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Yıkılan binalar hakkında yürütülen soruşturmalar devam ederken her enkazdan alınan numuneler üzerinde çalışmalar sonucunda tutuklamaların devam edebileceği belirtildi.