Akbank 39 Bin TL peşinat, 2.000 TL taksitle konut satışı yapıyor!

Akbank tarafından konut satışı yapılacağı ilan edildi. yayınlanan konut satış ilanları ile kelepir konutlar ve istenen fiyatlar açıklandı. Akbank'ın satışa çıkardığı konutlar en uygun şekilde nasıl satın alınabilir?
Akbank 39 Bin TL peşinat, 2.000 TL taksitle konut satışı yapıyor!

Türkiye'de konut sahibi olmanın en ucuz yollarından birisi bankalardan yapılan konut satışları olmaya devam ediyor. Ancak bunun işçin bazı koşulların bir araya gelmesi gerekiyor. Bankaların yaptıkları tüm konut satışlarının uygun fiyatlı olacağı şeklinde bir uygulama bulunmuyor. Bunun için bu konutların hangi sistemde satıldığının bilinmesi gerekiyor. Bu bilgiye sahip olup gerekli takibi yapanlar çok ucuz fiyata ev sahibi olma imkanı bulabiliyorlar. 

BANKALARIN KONUN SATIŞ SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Bankalar müşterilerin kredi borçlarından dolayı mülkiyetlerini devraldıkları konutları kredi zararlarını karşılayabilmek için satışa çıkarıyorlar. Bu konular için bir başlangıç fiyatı belirleniyor bu fiyat da genellikle piyasa fiyatının neredeyse yarısına yakın oluyor. Ardından ilan yayınlanarak satın alma tekliflerinin gelmesi bekleniyor.

İlk teklifin ardından bir geri sayım başlatılıyor. Bu süre dolana kadar bir önceki tekliften yüksek olması şartıyla teklif verilebiliyor. Süre dolduğunda son teklifin sahibi konutu satın alma hakkı elde ediyor. Eğer talipli çok olmaz teklif sayısı düşük kalırsa bu sistemde konutlar piyasa değerlerinin çok altına satın alınabiliyor. 

AKBANK SATILIK KONUTLARI DUYURDU!

Akbank tarafından gayrimenkul satış ilanları yenilenerek satılık konutlar açıklandı. Bu konutlar için Akbank'ın belirlediği fiyatlar da belli oldu. Akbank üzerinden çok sayıda ikinci el konut satışı gerçekleşecek. Kelepir fiyatla ev satın almak isteyenlerin Akbank'ın bu konut satış ilanını takip etmeleri gerekiyor. 

Akbank 39 Bin TL peşinat, 2.000 TL taksitle konut satışı yapıyor!

Akbank tarafından konut satış ilanları güncellendi. Yeni ilanlara göre Erzurum Yakutiye'de 116 metrekare konut 305.000 TL'ye, 160 metrekare konut 420 Bin TL'ye satışa çıkarıldı. Şanlıurfa Viranşehir'de ise 67 metrekarelik bir konut 130.000 TL'ye satışa çıkarıldı. Diğer illerde de Akbank tarafından konut satışları yapılıyor. Bütçelere ve illere göre ilanları incelemek için Akbank'ın web sitesinde araştırma yapılması gerekiyor. 

KONUT KREDİSİ DESTEĞİ VERİLİYOR

Akbank'ın ilana çıkardığı konutları satın almak isteyenlere bu banka tarafından konut kredisi desteği de verilebiliyor. 130 Bin TL'lik konut için yüzde 30 peşin ödeme yapılıp yüzde 70 kredi kullanımı gerçekleştirilebiliyor. 39 Bin TL peşinat ve 91.000 TL konut kredisi ile bu ev satın alınabiliyor. Bu durumda 120 ay vadeli kredinin aylık taksiti yaklaşık 2.000 TL oluyor.