Akkuyu NGS için tarih geldi! İlk ünite devreye giriyor

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olması nedeni ile büyük önem taşıyan Akkuyu NGS için geri sayım başladı.
Akkuyu NGS için tarih geldi! İlk ünite devreye giriyor

Akkuyu NGS için tarih geldi! İlk ünite devreye giriyor - Türkiye'nin ilk NGS projesi olması nedeni ile hayati önem taşıyan ve tüm kamuoyu tarafından yakından takip edilen Akkuyu NGS projesi hakkında yeni açıklama geldi. 

Hatırlanacağı üzere 5 sene önce temel atma töreni düzenlenen ve ilk çalışmaları başlayan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için çalışmalar yaşanan pek çok olumsuzluğa rağmen hız kesmeden devam etmişti. Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın ardından enerji üretiminin önemi bir kere daha ortaya çıkarken Akkuyu NGS projesi önemini daha da arttırmıştı. 

AKKUYU NGS PROJESİ NE ZAMAN DEVREYE GİRECEK, AÇILACAK?

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali için geri sayım başladı. Türkiye ile Rusya arasında 12 Mayıs 2010'da imzalanan hükümetler arası anlaşma kapsamında Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli bölgesinde yapımı devam eden Akkuyu NGS'nin birinci ünitesinin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in video konferans yöntemiyle katıldığı törenle 3 Nisan 2018'de atıldı.

 Toplamda 4 üniteden oluşacak olan NGS projesi için çalışmalar eş zamanlı olarak yürütülürken birinci reaktörde enerji üretimi için Cumhuriyetin 100. yıl dönümü hedef gösterilmişti. Reaktörün bu bağlamda 29 Ekim 2023 tarihinde düzenlenecek dev bir törenle hizmete alınması bekleniyor.