Atıl Hazine Arazileri Sanayicilerin Kullanımına Sunulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bütçesi 2019 yılı sunumu için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşma yaptı.
Atıl Hazine Arazileri Sanayicilerin Kullanımına Sunulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bütçesi 2019 yılı sunumu için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşma yaptı.

Bakan Murat Kurum konuşmasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçesini 2 milyar 573 milyon 286 bin lira, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı kuruluş olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesi ise 1 milyar 113 milyon 861 bin lira olarak açıkladı.



Yatırımlar İçin Arazi İhtiyacı Analizi Yapıldı!



Bakan Kurum 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye genelinde yatırımlar için arazi ihtiyacı analizi yaptıklarını duyurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamasında bu arazileri sanayicilerin kullanımına açmak adına çalışma yaptılarını söyleyerek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortak çalışma yaptıklarını belirtti.



Atıl hazine arazileri için açıklama yapan Bakan Kurum "Hazine mülkiyetinde atıl olarak duran ancak yatırım yapılabilir uygun büyüklükteki 20 hektar ve üzeri arazilerin tespit edilmesi suretiyle gerekli düzenlemeler yapılacak ve bu araziler yatırımcıların kullanımına sunulacaktır.



Bu çerçevede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Bakanlığımız ilgili birimlerinin çalışmaları neticesinde protokol nihai hale getirilmiş olup süreç bu çerçevede koordineli bir şekilde yürütülmektedir. Böylelikle sanayi gelişiminin yoğun olduğu il ve bölgeler belirlenerek bu bölgelerdeki belirli bir büyüklükteki yatırıma uygun hazine arazileri ülkemiz ekonomisi ve yatırımcısının kullanımına kazandırılacaktır.



Yine bu kapsamda kentlerin içinde kalmış sanayi sitelerinin de kent dışında uygun görülen alanlarda çağın ihtiyaçlarını karşılayan ölçülerde yeniden yer seçerek planlanması sağlanacaktır" dedi.



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ



Twitter sayfamız için TIKLAYINIZ



Haber Kaynağı: Emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"