Bakan Berat Albayrak "İmar Barışından 6 Milyar Lira Gelir Elde Ettik"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı kapsamında toplanan parayı açıkladı.
Bakan Berat Albayrak "İmar Barışından 6 Milyar Lira Gelir Elde Ettik"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı kapsamında toplanan parayı açıkladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı kapsamında toplanan yapı kayıt belgesi ücreti toplamı açıklandı.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Haziran ayında başlayan ve 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek olan İmar Barışı kapsamında toplanan parayı açıkladı.



İmar Affı İle Devletin Kasasına 6 Milyar Lira Para Girdi



İmar barışı kapsamında toplanan yapı kayıt belgesi ücreti tutarlarını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 6 milyar liranın devletin kasasına girdiğini söyledi.



İmar barışı son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 olarak açıklanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu süreyi uzatma hakkına sahip bulunuyor ancak bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki soruya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum böyle bir düşünceleri olmadığını söylemişti.



Yapı kayıt belgesi ücreti için ise son ödeme tarihi 31 Aralık 2018 olarak açıklandı. Yani yapı kayıt belgesi başvurusu yapan kişiler imar barışı başvuru formu doldurduktan sonra ödemelerini yıl sonuna kadar yapma hakkına sahip bulunuyor.



Emlak365.com