Bakan Murat Kurum 15 Temmuz Millet Bahçesi Projesini Yerinde İnceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 15 Temmuz Millet Bahçesi projesini incelemek üzere ziyaret etti. Detaylar haberimizde...
Bakan Murat Kurum 15 Temmuz Millet Bahçesi Projesini Yerinde İnceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 15 Temmuz Millet Bahçesi projesini incelemek üzere ziyaret etti. Detaylar haberimizde...

Açıldığında İstanbul'un en büyük millet bahçelerinden biri olacak olan 15 Temmuz Millet Bahçesi için inceleme gezisine katıldı.



15 Temmuz Millet Bahçesi Ne Zaman Açılacak?



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 15 Temmuz Millet Bahçesi açılış tarihi olarak kesin bir tarih vermedi ancak söz konusu projenin mutlaka yıl sonuna kadar açılacağını açıkladı.



Bakan Kurum "15 Temmuz Millet Bahçesi'nin hazırlıklarında son aşamasındayız. Son hazırlıklar bittikten sonra burası İstanbul'un en büyük millet bahçelerinden bir tanesi olacak. Plan sınırımız 182 bin metre, proje alanımız uygulamada 240 bin metreye kadar çıkacak bir millet bahçesi olacak. Hazırlıklarımızı bitirdiğimizde özgün bir bahçemiz olacak" dedi.



İstanbul'un Yeşil Alan Miktarı Arttırılacak!



İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarının arttırılması açısından bu projenin önemine değinen Bakan Kurum "Şu anda çalışmalarını sürdürdüğümüz millet bahçelerini yaptığımızda kişi başına düşen yeşil alan miktarımız yüzde 10 artacak. Esenler de yeşil alan eksikliği hissedilen ilçelerimizden biri.



182 bin metre kare alandaki 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin hazırlıklarını yerinde inceledik. Burayı da en kısa zamanda Esenlerimize, İstanbulumuza kazandırmış olacağız. İçinde her türlü faaliyetlerin yapılabildiği, sosyal donatı alanlarının, millet kıraathanelerinin olduğu çocukların, gençlerin, yaşlıların iç içe beraber vakit geçirebilecekleri bir alan oluyor.



İçinde ata sporlarımızı diğer sporlarımızı yapabileceğimiz alanlar olacak, insanlar hem doğayla iç içe olup hem sporlarını yapabilecekler. Bu noktada Esenler Belediyemiz güzel bir projeye bizimle beraber eşlik ediyor. Bizim bu projelerin sayısını arttırmamız gerekiyor" dedi.



Emlak365.com