Bakan Turhan "Kanal İstanbul YİD İle Yapılacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan büyük bir merakla beklenen Kanal İstanbul projesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...
Bakan Turhan "Kanal İstanbul YİD İle Yapılacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan büyük bir merakla beklenen Kanal İstanbul projesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Kamuda tasarruf nedeni ile akibeti büyük bir merak konusu olan Kanal İstanbul projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan açıklamalarda bulundu.



Bakan Turhan açıklamasında Kanal İstanbul projesi başta olmak üzere önemli mega projelerin inşaatları hakkında "Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı’nda da yer alan Kanal İstanbul Projesi’nde kanal üzerine Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılacak köprüler ise kamu kaynağıyla yapılacak” dedi.



3 Bin 443 Projenin Çalışmaları Devam Ediyor



Bakan Turhan ülke genelinde 3 bin 443 adet projede 385 milyar lira tutarındaki çalışmaların devam ettiğini belirterek bu projelerin büyük bir bölümünde Yap İşlet Devret yani YİD modeli ile işlerin bütçeye ek bir yükümlülük getirmeden sürdüğünü söyledi.



Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turhan açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna 'çılgın proje' olarak lanse edilen Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin de bulunduğu yeni YİD projelerini gelecek dönemde ihale edeceğiz.



Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2011 yılında kamuoyuna 'çılgın proje' olarak lanse edilen Kanal İstanbul Projesi'nin kanal kısmını YİD ya da yap-kirala-devret modelleriyle hayata geçireceğiz.



Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı'nda da yer alan Kanal İstanbul Projesi'nde kanal üzerine Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılacak köprüler ise kamu kaynağıyla yapılacak. Yine aynı programda yer alan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli de aynı şekilde YİD modeliyle hayata geçirilecek mega projeler arasında yer alıyor." dedi.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"