Baruthane Arazisi Üzerine Yapılacak Millet Bahçesi İçin İlk Kazma Vuruldu

Toplu Konut idaresi Başkanlığı TOKİ'nin sahibi olduğu Baruthane Arazisi üzerine Millet Bahçesi inşa edileceği duyurulmuştu.
Baruthane Arazisi Üzerine Yapılacak Millet Bahçesi İçin İlk Kazma Vuruldu

Toplu Konut idaresi Başkanlığı TOKİ'nin sahibi olduğu Baruthane Arazisi üzerine Millet Bahçesi inşa edileceği duyurulmuştu. Söz konusu proje için ilk kazma vuruldu.

İstanbul Bakırköy Ataköy'de 564 ada 160 parselde yer alan tarihi Baruthane Arazisi, TOKİ tarafından millet bahçesi yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmişti.



Arazinin akibeti büyük bir merak konusu olurken İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Baruthane millet bahçesi için ilk kazmayı bugün vurdu.



25 Yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Devredildi



Toplam 60 dönüm büyüklüğe sahip olan dev arazi için TOKİ büyük bir ücret karşılığı konut projesi anlaşması imzalamıştı. Ancak bu anlaşmanın mahkemelik olmasının ardından TOKİ örnek bir karara imza atarak arazinin günübirlik turizm ve rekreasyon alanı olması şarti ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 25 yıllığına kiraya verilmesine karar vermişti.



İstanbul 60 Bin Metrekarelik Yeşil Alana Kavuşacak



Projenin tamamlanması ile beraber İstanbul 60 bin metrekarelik yeni yeşil alana kavuşmuş olacak. Proje alanı içerisinde yer alan tarihi yapılar birebir korunacak ve restore edilecek. Vatandaşların yararlanabileceği kafeler ve restoranların yer alacağı Baruthane Millet Bahçesi yapılacak olan uzun kumsalı ile yürüyüş alanı da sunacak.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"