Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı ne zaman açılacak, hangi duraklardan geçecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir açıklama yaparak Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı’nın ne zaman açılacağını söyledi. Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı durakları nereler?
Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı ne zaman açılacak, hangi duraklardan geçecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı ile alakalı olarak bazı açıklamalarda bulundu. Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı’nın Çam ve Sakura Şehir Hastanesi istasyonunda konuşan Bakan Karaismailoğlu bir metre hattını daha İstanbulluların hizmetine sunmak için gün saydıklarını ifade etti.

BAŞAKŞEHİR- KAYAŞEHİR METRO HATTI HANGİ DURAKLARDAN GEÇECEK?

Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı hakkında bilgi veren Bakan Adil Karaismailoğlu, “ Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı’nın açılışına çok kısa bir süre kaldı. Başakşehir Metrokent’ten başlayan 6,2 kilometrelik projede Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Kayaşehir Meydan istasyonları olmak üzere 4 durak olacak.” dedi.

HANGİ HATLARA ENTEGRE OLACAK?

Başakşehir – Kayaşehir Metro hattı’nın hangi metro hatlarına entegre olacağını da açıklayan Bakan Adil Karaismailoğlu, “Projemiz Metrokent istasyonunda Bağcılar – Olimpiyatköy hattına, Kayaşehir istasyonunda Halkalı – İstanbul Havalimanı hattına entegre olacak. Yapılacak olan bu entegrasyon ile Güngören, Bağcılar, Bahçelievler ve Başakşehir ilçelerimizin İstanbul Havalimanı’na metro ile ulaşımı sağlanmış olacak. Bu metro hattının açılması ile beraber Kayaşehir – Mahmutbey arası 20 dakika, Metrokent – Bakırköy Meydanı arası 29 dakika, Metrokent – İstanbul havalimanı arası 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – Bağcılar arası 23 dakika olacak.” şeklinde konuştu.

NE ZAMAN AÇILACAK?

Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı’nın ne zaman açılıp hizmete gireceği merak ediliyor. Bu metro hattının açılmasına kısa bir süre kaldı. Ancak net olarak açılış tarihi henüz açıklanmadı. Ancak Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı’nın Nisan ayı içerisinde açılması bekleniyor. Eğer bir sarkma olursa Mayıs ayında seçimlerden önce bu metro hattı açılıp hizmete sokulmuş olacak.