Başkan Mustafa Tuna Kanal Ankara, Ankara Yeni Metro Hatları ve Ulus Meydan Projesi Açıklamasında Bulundu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna NTV'de yayımlanan televizyon programına katılarak Funda Görey ile gündemi değerlendirdi.
Başkan Mustafa Tuna Kanal Ankara, Ankara Yeni Metro Hatları ve Ulus Meydan Projesi Açıklamasında Bulundu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna NTV'de yayımlanan televizyon programına katılarak Funda Görey ile gündemi değerlendirdi.

Programda çok sayıda önemli açıklamada bulunan Başkan Tuna Ankara'da ulaşım fiyatlarına ve su fiyatlarına yılsonuna kadar zam yapılmayacağını duyurdu.



Kanal Ankara Projesi Son Durum Ne?



Kanal Ankara projesi için bir bütün olarak ihaleye çıkma kararı aldık. Rekreasyon alanı gerçekleştireceğiz. İmar parselleri var. O imar parsellerindeki hak sahipleri kendi inşaatlarını yapacaklar. Kanal Ankara ile ilgili olarak şehrin gelişen bir bölgesi var ve bu bölgeye uygun bir rekreasyon alanı yapacağız.



Ekonomik koşullarda iyileşme var. Bu iyileşme sonucunda belkide yerel seçimlere bile kalmadan Kanal Ankara ihalesi için adım atabiliriz. Tek tek ihale yerine projenin tamamını ihale edeceğiz. Bu sayede birden fazla kişi ile muhatap olmak yerine Belediye yerine tek bir muhatap ile süreci yürüteceğiz.



Ankapark Ne Zaman Açılacak?



Açılış süresinin uzamasını onlarda istemezler. Orayı ne kadar uzun süre işletirlerse o kadar fazla gelirleri olur. Orası birkaç ay içerisinde hizmete açılacaktır diye düşünüyorum. Orada yer alan kafeler, restoranlar ve işletmeler için kiralama işlemleri yapıyorlar. Kamunun zararı olup olmadığına sayıştay bakacaktır. Biz iki kere ihaleye çıktık, iki kere uzattık. 6. seferde firmanın iş birliği ile açık ihale ve duyuru yayımladık. Herşeyi şeffaf olarak yaptık.



Ulus Projesi Son Durumu Ne?



Ulus projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ortak bir proje gerçekleştiriyoruz. Uzun yıllardır üzerinde çalışılan bir proje Ulus Meydan Projesi. Bu işin başlamasına oturup ilgili bakanlıklarımız ile ortak olarak harekete geçme kararı aldık.



İnşaat masraflarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılayacak. İhale Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak çevre düzenlemelerini biz yapacağız. Sondaj çalışmaları şu anda devam ediyor. İnşaat kısa sürede başlayacak.



Metro Çalışmaları Devam Edecek



Metro inşaatı konusunda kamuda tasarruf konusunda takılacak bir durumumuz yok. Mevcut metro hatları için çalışmalar devam edecek.



"Yeni metro hatları ile ilgili olarak hükümetimizin programında da yer aldı. 2 metro hattı, 2 Ankaray hattının üzerinde çalışmalar devam ediyor.



Ankara Havalimanı metrosu projesi üzerinde ise çalışmalar devam ediyor. Bu metro hatlarından bir tanesi Etlik Hastanesinden başlayarak Forum Alışveriş Merkezine kadar devam edecek.



İkincisi de Siteler üzerinden Havalimanı metrosuna, Kuyubaşı'na bağlanması. Ankaray ile ilgili olarak AŞTİ'den Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne kadar uzatılması.



Birde Dikimevi'nden Nato Yolu'na Nata Vega Alışveriş Merkezine kadar uzatılarak Abidinpaşa Mahallesi Mamak bölgesindeki vatandaşlarımızın raylı sisteme kavuşturulması. Bunlar içinde projelerimize devam ediyoruz.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"