Başkan Uysal "Kentsel Dönüşümde 100 Metrekare Evi Olana 80 Metrekare Ev Vereceğiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul kentsel dönüşümü projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Uysal "Kentsel Dönüşümde 100 Metrekare Evi Olana 80 Metrekare Ev Vereceğiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul kentsel dönüşümü projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Taşıdığı yüksek risk oranı ve çarpık kentleşmenin yoğun yaşanması nedeni ile İstanbul kentsel dönüşüm konusunda en fazla öncelik tanınan illerimizin başında yer alıyor.



Ancak yaşanan rant savaşları ne yazık ki kentsel dönüşüm projelerinin sekteye uğramasına neden oldu. Fikirtepe gibi bazı bölgelerde bilinçsiz bir şekilde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri yarım kaldı ve binlerce kişinin mağdur olmasına neden oldu.



Başkan Uysal "Kentsel Dönüşüme 1 Milyar Lira Ayırdık"



Özel bir televizyon kanalınınn canlı yayınına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamada bulundu.



Bakan Uysal "Kentsel dönüşüm deyince İstanbul akla gelir. Uzlaşma noktası bulunarak adım atılmalı. Yaklaşık 1,5 milyon yapı var İstanbul'da. Bütün ilçe belediye başkanlarımızla konuştuk ne yapılabilir? Geçmişte iyi niyetli olarak imar artışı vererek vatandaş kendi kendine bu işi çözsün denilmiş.



En tipik örneği Fikirtepe. İmar artışı yapmadık maliyeti nasıl karşılayacağız? Vatandaşı bir yerden başka bir yere götürdüğümüz zaman bundan memnun olmuyor. Orada bir ömrü var hatırası var. 2018'de bütçemizden 1 milyar lira ayırdık. 100 metrekare dairesi varsa 80 metrekare daire vereceğiz." dedi.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"