Boş Dolu 39 Kamu Konutları Lojman Kredisi Desteğiyle 120 Ay Vadeyle Satılacak

Batı Emlak Müdürlüğü Antalya'da kamu konutu satışı yapılacağını duyurdu. Toplam 39 lojman satışı için ihale duyurusu yayımlayan kurum lojmanların bazılarının boş bazılarının dolu olduğu duyuruldu.
Boş Dolu 39 Kamu Konutları Lojman Kredisi Desteğiyle 120 Ay Vadeyle Satılacak

Kamu konutu satışı için yeni ihale ilanları geldi. Bu ilanlardan bir tanesi de Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Batı Emlak Müdürlüğü için oldu. Antalya Aksu'da bulunan kamu konutları için fiyatlar 230.000 TL'den başlıyor.

ANTALYA'DA KAMU KONUTU SATIŞ İLANI

39 kamu konutu için bir fiyat tablosu yayımlayan Batı Emlak Müdürlüğü bu tabloda ayrıca konutların boş ve dolu konumda olduklarını bildirdi. Dolu konumda olan konutlar öncelikli satış kapsamında olup ihale herkes için açılmayacak. Öncelikli satış kapsamında olan konutlar içerisinde yer alan kamu personellerine satılır. Personeller konutları almak istemeleri durumunda ihaleye katılıp konutları alabilirler.

Boş durumda olan konutlar ise öncelikli satış hakkı kapsmaında yer almıyor. Boş konutların ihaleleri herkes için yapılacak. İhale başvurusunda bulunan herkes açık artırmaya katılabilecek.

SATIŞI YAPILACAK OLAN KONUTLARIN ÖZELLİKLERİ

Satışı yapılacak olan konutlar Antalya ili Aksu İlçesi Çalkaya Mahallesinde yer alıyor. Konutlar zemin kat ile 5. katta bulunuyor. Konutlaarın ortalama büyüklükleri 130 m2 olurken bazı konutlar 127 m2 büyüklüğünde. 230.000 TL'den başlayan kamu konutları için ayrıca yüzde 10 oranında geçici teminat bedeli ödenecek. Konutların boş ve dolu konumda olup olmadığının dışında fiyat tablosu ile bulunduğu kat tablodaki gibi.

Boş Dolu 39 Kamu Konutları Lojman Kredisi Desteğiyle 120 Ay Vadeyle Satılacak

Boş Dolu 39 Kamu Konutları Lojman Kredisi Desteğiyle 120 Ay Vadeyle Satılacak

Satışı yapılacak olan konutlar için ihale işlemleri 23 Kasım, 24 Kasım ve 25 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. Konutları almak isteyenler tabloda yer alan fiyatların yüzde 10'u kadar geçici teminat bedeli ödeyecekler. Teminat bedeli ödenmesinin ardından ise yine kurumun resmi siteinden açıkladığı başvuru evrakları kuruma teslim edilecek.

Başvuru Evrakları: Ada, parsel ve dairelerinin Bağımsız Bölüm numaralarını belirtir Geçici teminat makbuzu, Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri (Adres Beyanı ) ve yasal yerleşim yeri (İkametgah İlmuhaberi) ile T.C. Kimlik numarasını içeren nüfus cüzdan sureti (fotokopi) ile gerçek kişiler adına vekâleten ihaleye girenlerden noterden onaylı vekâletname.

İHALE BAŞVURU İŞLEMLERİ

Yukarıda yer alan evraklar ile geçici teminat bedelini ödeyenler başvurularını Antalya Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Batı Emlak Müdürlüğüne yapacaklar. İhale şartnamesi de yine bu kurum üzerinden alınacak. İlana dair kılavuza ise Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nın web sitesinden ulaşılacak.

120 AY VADELİ LOJMAN KREDİSİ

Milli Emlak Müdürlükleri ile anlaşmalı bankalar arasında imzanan protokol kapsamında 120 ay vadeli lojman kredisi verilir. Lojman kredilerinde faizler standart faizlere göre daha düşük olur.